Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Καλλιτέχνες "χάιδευαν" τη "Χρυσή Αυγή": Σφακιανάκης, Γονίδης, Πλούταρχος, Βέρτης, Γαϊτάνος....


Μπορεί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να προκαλούσαν με την πρώτη ευκαιρία εντός και εκτός Κοινοβουλίου και τα τάγματα εφόδου να έσπερναν τον τρόμο σε αθηναϊκές γειτονιές, ωστόσο, μέσα σε αυτό το άρρωστο σκηνικό έβρισκε αναπάντεχους υποστηρικτές στο χώρο της σόου μπιζ και όχι μόνο.

Μπορέι η αυστηρότητα της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο να εξαντλήθηκε στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή Γιώργου Κατίδη και τον προκλητικό του πανηγυρισμό, αλλά, στις πίστες ανάμεσα σε τσιφτετέλια, ζεϊμπέκικα και άλλα υπήρξαν αγαπημένοι καλλιτέχνες που «ξέπλεναν» το ακροδεξιό κόμμα.

Νότης Σφακιανάκης,Σταμάτης Γονίδης, Γιάννης Πλούταρχος, Νίκος Βέρτης και ο... εκκλησιαστικός Πέτρος Γαϊτάνος προέβησαν σε δηλώσεις υπέρ του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Τον Οκτώβρη του 2012 ο Νότης Σφακιανάκης ανέφερε σε συνέντευξή του ότι «Η Χρυσή Αυγή δεν σπάει κανένα στο ξύλο. Σπάνε τους πάγκους σε όποιον δεν έχει άδεια». Αυτά ανάμεσα σε δηλώσεις για εξωγήινους ως «δημιουργούς των ανθρώπων», πειραματόζωα και υβρίδια

Για να ντύσει όλη αυτή την παράσταση ο πάλαι ποτέ «βασιλιάς της νύχτας» φρόντισε να χαιρετίσει ναζιστικά στη διάρκεια συναυλίας του κραυγάζοντας «Deutschland uber alles».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σταμάτης Γονίδης, ο οποίος είχε ελαφρώς «φανεί» προτού μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή, ενώ δεν δίστασε να σταθεί στο πλευρό του Γιώργου Κατίδη προσθέτοντας ότι « λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή». Και αυτός φρόντισε να δώσει τη δική του παράσταση χαιρετώντας ναζιστικά στην Αμαλιάδα.

Λιγότερο προκλητικές αλλά εξίσου ανησυχητικές ήταν και οι δηλώσεις του Γιάννη Πλούταρχου ο οποίος ανέφερε τον Μάιο του 2013 ότι «Εγώ προσωπικά τα σλογκανάκια τύπου ακραία δεξιά ή ακραία αριστερά που χρησιμοποιούν κάποιοι για να φοβίσουν τον κόσμο τα ακούω βερεσέ. Αν αυτά τα κόμματα μπορούσαν να διαχειριστούν με σωστό τρόπο και σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων θα ήμουν ο πρώτος που θα τα ψηφίσει».

Για τον Νίκο Βέρτη «Η Χρυσή Αυγή από τα εκατό που θα πει τα δέκα μπορεί να είναι καλά», ενώ εμφανώς υπέρ του ακροδεξιού κόμματος τάχθηκε και ο εκκλησιαστικός Πέτρος Γαϊτάνος.

Ο τραγουδιστής – ψάλτης δήλωνε «Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή εν μέρει καλά πράττει. Μ 'αρέσει αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή όμως δεν μ΄αρέσει να γίνεται από μόνο του. Πρέπει κάποια στιγμή να ανασκουμπωθούν και να το κάνουν οι πολιτικοί. Προτιμώ η Χρυσή Αυγή να ξεφύγει λίγο, παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια Χρυσή Αυγή που θα είναι τσαμπουκάδες. Μ΄αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής».

Οπως ήταν αναμενόμενο σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών κατά των καλλιτεχνών, είτε για την προκλητική και απλοϊκή τους προσέγγιση είτε γιατί, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, έβρισκαν μια ευκαιρία να επιστρέψουν στην επικαιρότητα και να στρέψουν την προσοχή του κόσμου πάνω τους.

Κοινό τους χαρακτηριστικό, άλλωστε, είναι ότι και οι τέσσερις βρίσκονται αρκετά μακριά από τις μέρες που μεσουρανούσαν στο ελληνική μουσική και τα μαγαζιά της νύχτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...