Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Αρση της ασυλίας των Ζαρούλια και Μπούκουρα ζητά ο Αρειος Πάγος

Την άρση της ασυλίας ακόμη δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για την Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του ήδη προφυλακισμένου σε ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Νίκου Μιχαλολιάκου, και τον Στάθη Μπούκουρα, βουλευτή Κορινθίας.

Τα αιτήματα για άρση της ασυλίας των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία στη Βουλή.

Το πρώτο αφορά στη άρση της ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια προκειμένου να δικαστεί για τη σφαίρα που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο κατά την επίσκεψη της στο σύζυγο της Ν. Μιχαλολιάκο, όταν ήταν κρατούμενος στην Αντιτρομοκρατική έχει ζητήσει η δικαιοσύνη.

Τα αδικήματα για τα οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει εφόσον η Βουλή άρει την ασυλία της είναι αυτά της παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της εισαγωγής αυτών σε κρατητήρια. (σ.σ πρόκειται για διατάξεις του Ν. 2168/1993 περί παράνομης οπλοφορίας-οπλοκατοχής).

Παράλληλα, η Εισαγγελία ζητά την άρση της ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με περίπου 20 άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της ΧΑ επιτέθηκαν στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...