Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Την Πέμπτη ενώπιον του ανακριτή ο Γ. Ρουπακιάς

Ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής θα μεταχθεί την Πέμπτη, ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Παύλου Φυσσα, Γιώργος Ρουπακιας.


Ο προσωρινά κρατούμενος με ένταλμα της ανακρίτριας Πειραιά για την δολοφονία του μουσικού, καλείται από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όλο το υλικό που συνέλεξαν οι ανακριτές της υπόθεσης, φαίνεται ενεργή συμμετοχή του Ρουπακια στην δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αξιολογούνται καταθέσεις που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έχει εμπλακεί και σε άλλες «επιχειρήσεις της ΧΑ».

Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκε νωρίτερα σήμερα συμπληρωματικά, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Άγγος.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε το Σάββατο και στην δικογραφία του αποδίδεται κρίσιμος ρόλος τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, καθώς είναι αυτός που φέρεται να κινητοποίησε τα «Τάγματα Εφόδου». Ο Άγγος το Σάββατο και αφού κρίθηκε προφυλακιστέος ζήτησε ο ίδιος να επανέλθει στον ανακριτή της υπόθεσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, αν στην σημερινή πολύωρη παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο, τροποποίησε την αρχική του απολογία ή συμπλήρωσε τους πρώτους ισχυρισμούς του. Σύμφωνα, πάντως, με την υπεράσπισή του, ο κατηγορούμενος θα υποβάλλει αύριο αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης με όρους.

Οι ανακριτές της υπόθεσης εξετάζουν με προσοχή δεκάδες αιτήματα προσώπων από όλη την Ελλάδα που ζητούν να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες, ώστε να αξιολογηθούν εκείνα που θα κληθούν να εισφέρουν σημαντικά στοιχεία για την πορεία της υπό διερεύνηση υπόθεσης.

Το ΣΔΟΕ

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, σήμερα ζήτησαν τόσο από το ΣΔΟΕ, όσο και από την Αρχή Καταπολέμησης για το «ξέπλυμα χρήματος» πλήρη οικονομικό έλεγχο με άνοιγμα λογαριασμών για το κόμμα και τους κατηγορούμενους βουλευτές.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...