Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ένταση στο υπουργείο Παιδείας ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και ΜΑΤ

Εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να μπουν στο προαύλιο, με χημικά απάντησαν οι αστυνομικοί

Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από το υπουργείο Παιδείας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν καθηγητές και δάσκαλοι ενάντια στην ένταξή τους στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές έσπασαν ορισμένα κάγκελα από τη σιδερόφραχτη πόρτα του υπουργείου και μπήκαν στον προαύλιο χώρο, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών και των ασπίδων τους.

Αυτή την ώρα, τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ενώ οι εκπαιδευτικοί παραμένουν έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι.

Νωρίτερα, τα προεδρία των συνδικαλιστικών τους οργάνων είχαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα κινητικότητας και την κατάργηση θέσεων εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η συνάντηση κατέληξε σε αδιέξοδο, αφού ο υπουργός τους ανέφερε ότι η κυβέρνηση εμμένει στο non paper που έδωσε χθες στη δημοσιότητα και ανακοίνωνε τις απολύσεις χιλιάδων καθηγητών, ενώ η ΟΛΜΕ απάντησε ότι δεν το αποδέχεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...