Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μεγάλη απάτη εις βάρος του ΕΟΠΥΥ

Βιβλιάρια νοσηλευομένων «κάνουν φτερά» και «φορτώνονται» με συνταγές ακριβών φαρμάκων

Απάτη… διαρκείας από άγνωστο δράστη εις βάρος του ΕΟΠΥΥ αποκαλύπτει η διοίκηση του Οργανισμού και απευθύνει έκκληση προς γιατρούς ή φαρμακοποιούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν συνταγογραφήσουν ή εκτελέσουν συνταγή προκειμένου να αναχαιτίσουν τη ζημιογόνο δράση του αγνώστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, από τον Φεβρουάριο του 2013 καταγγέλλονται από ασφαλισμένους κλοπές βιβλιαρίων νοσηλευόμενων ασφαλισμένων από διάφορα νοσοκομεία.
Το παζλ των παράνομων εγκληματικών ενεργειών συμπληρώνεται με συνταγογράφηση στα κλεμμένα βιβλιάρια συγκεκριμένων ακριβών φαρμάκων  όπως EXELON, PRADAXA, INEGY, GEODON, ARICEPT κ.α. για σοβαρές ασθένειες, και στη συνέχεια με εκτέλεση των συνταγών από φαρμακοποιούς.

Ο φερόμενος ως κάτοχος του βιβλιαρίου είναι μεγαλόσωμος ασπρομάλλης και εμφανίζεται άλλοτε ως κάτοχος του βιβλιαρίου κι άλλοτε ως γιατρός. Στην πρώτη περίπτωση προβάλλει ως  δικαιολογία την έκτακτη ανάγκη παροχής των φαρμάκων για τους κατάκοιτους υπερήλικες γονείς του. Ζητεί μάλιστα να γίνει την επόμενη μέρα κατ' οίκον επίσκεψη του ιατρού, δίνοντας διευθύνσεις και τηλέφωνα, τα οποία είναι ανύπαρκτα.

Στη δεύτερη περίπτωση, ισχυρίζεται ότι είναι γιατρός και όταν πηγαίνει στα φαρμακεία ζητεί να διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως του φαρμάκου αφαιρώντας τελικά  με επιτήδειο τρόπο την ταινία γνησιότητας.

Οι φαρμακοποιοί που εκτελούν τη συνταγή του επιστρέφουν τα χρήματα και χρεώνουν τον ΕΟΠΥΥ. Το εν λόγω άτομο συνεχίζει την δράση του ισχυριζόμενο  ότι έχει αγοράσει τα φάρμακα από το φαρμακείο και επιστρέφει τις ταινίες με τις αντίστοιχες συνταγές, για να του δοθεί το υπόλοιπο ποσό από αυτό της συμμετοχής του στην αγορά φαρμάκων.

Παρ΄ όλες τις προσπάθειες να σταματήσει η δράση του, ακόμα και με την συνδρομή της αστυνομίας, μέχρι και σήμερα παραμένει ασύλληπτος, αναφέρει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, κάνοντας παράλληλα έκκληση σε ιατρούς και φαρμακοποιούς  «όπως πριν συνταγογραφήσουν ή εκτελέσουν συνταγή αντίστοιχα, να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εξαπάτησής τους από άτομο με τέτοιου είδους δράση, τηρώντας και τις ισχύουσες διατάξεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ως έχουν υποχρέωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...