Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές προβλέπει η ΕΜΥ για την Παρασκευή

Ζέστη, λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία για την Παρασκευή. Πιθανότητα βροχών και τοπικών καταιγίδων υπάρχει για τα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία, όπως αναφέρει το meteo.gr, θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 25 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς και από 24 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σε μέτριους 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις απογευματινές ώρες στα βόρεια τμήματα, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά αναφέρει η πρόβλεψη για την Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Αντίστοιχη είναι η πρόβλεψη και για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως 4 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...