Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Δένδιας: Το δίκτυο των τρομοκρατών ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα


«Η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε τους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών και τους συνέλαβε» δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με αφορμή... τη σύλληψη των δύο 30χρονων χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Όπως τόνισε «είναι η πρώτη φορά που το δίκτυο ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντική την επιτυχία αυτή της ΕΛ.ΑΣ, η οποία, όπως είπε, έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Πιο σύντομο από κάθε άλλη φορά φορά εντόπισε τους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών και τους συνέλαβε», τόνισε ο Ν. Δένδιας.

Εν τω μεταξύ οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα, όπου εξετάζονται.

Εξετάζονται, κυρίως, για τις πρόσφατες ενέργειες της άτυπης αναρχικής ομοσπονδίας- Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF) που έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου φακέλου προς τον τέως διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, τις βομβιστικές ενέργειες στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη και σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλιου στο Άργος, καθώς και για εμπρησμό ξενοδοχείου στη Τζακάρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η ευρεία επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, αλλά και σε στέκι αναρχικών στη συμπρωτεύουσα. Εκεί εντοπίστηκαν τα δύο άτομα, τα οποία αναζητούσε η Αντιτρομοκρατική.

Απο την έρευνα στο διαμέρισμα στη Σταυρούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από τα ξημερώματα σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα έρευνα στο «στέκι», το οποίο σφραγίστηκε χθες μετά τη δεύτερη σύλληψη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη εικόνα από το στέκι δείχνει ότι έχουν βρεθεί κάποια ρόπαλα και κράνη.

Όπως έγινε γνωστό, από αστυνομικές πηγές, σε βάρος των δύο 30χρονων σχηματίζεται δικογραφία και πιθανόν να οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα.

Η Ελληνική Αστυνομία θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις στις 14.30 το μεσημέρι.

Ανάληψη ευθύνης για το τρομο-δέμα στο Κρυονέρι
Στο μεταξύ, η «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Διεθνές Επαναστατικό μέτωπο» (FAI-IRF) ανέλαβε χθες την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Πρόκειται για τον φάκελο με εκρηκτικά που εντοπίστηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι στις 3 Ιουλίου, πριν φτάσει στον παραλήπτη του. Χθες, με προκήρυξή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της FAI-IRF εξηγούν με επιθετικό ύφος γιατί έθεσαν στο στόχαστρό τους τον συγκεκριμένο ανώτατο αξιωματικό και απειλούν ευθέως όλους τους αξιωματικούς της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι πρόκειται για την τέταρτη πράξη του Σχεδίου «Φοίνικας», της αναγέννησης δηλαδή των ομάδων νεοτρομοκρατίας.

Η πρώτη πράξη αφορά στη βόμβα που τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ η δεύτερη στο όχημα σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου. Η τρίτη πράξη διαδραματίστηκε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Εκεί, στις 26 Ιουνίου, μέλη της FAI/IRF τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο ξενοδοχείο Σέρατον, που αναφέρουν στο κείμενο ανάληψης ευθύνης ως «ξενοδοχείο και πύργο των ΜΜΕ», με αποτέλεσμα να καεί όλος ο τρίτος όροφος.

Με την επίθεση οι δράστες έστελναν επαναστατικούς χαιρετισμούς στα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων», τους 4 αναρχικούς που συνελήφθησαν στην Κοζάνη και σε όλους τους φυλακισμένους αναρχικούς σε Ελλάδα και Ιταλία, καθώς και σ' εκείνους των πυρήνων της FAI/IRF σε όλον τον κόσμο.

Η προκήρυξη
Στη χθεσινή τους προκήρυξη, οι δράστες της τέταρτης πράξης υποστηρίζουν ότι οι παλιές ομάδες επαναδραστηριοποιούνται και εξηγούν γιατί στοχοποίησαν τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. «Κατά τη διάρκεια της θητείας του πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εναντίον της ε.ο. Σ.Π.Φ.

Το ότι έχει αποσυρθεί δεν σημαίνει πως τον ξεχάσαμε», γράφουν και συμπληρώνουν ότι «το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους κ... της υπηρεσίας του. Καλό είναι να γνωρίζουν πως βρίσκονται σε περίοπτη θέση στις λίστες στόχων της F.A.I./I.R.F.».

Στο κείμενο επίσης αναφέρουν ότι «το δέμα που στείλαμε ήταν απόλυτα ασφαλές για όποιον δεν αποτελούσε στόχο. Ο μηχανισμός ενεργοποιείται μόνο αν ανοίξει ο φάκελος και όχι από πτώση και κραδασμούς. Δε γνωρίζουμε τι συνέβη. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο φάκελος άνοιξε».
imerisia.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...