Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Τι ενοχοποίησε τους δύο συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη – Οι τέσσερις πράξεις του σχεδίου «Φοίνικας»

Το προσχέδιο της προκήρυξης με την οποία έγινε η ανάληψη ευθύνης για την αποστολή του δέματος- βόμβα ήταν ανάμεσα στα ευρήματα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που ενοχοποίησαν τους δύο 30χρονους που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εμπρησμούς, κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών και βομβών. Επίσης, η δικογραφία αφορά και άλλα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για ηθική αυτουργία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πέρα από το χειρόγραφο που ήταν το προσχέδιο της προκήρυξης για την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια: φάκελοι προπληρωμένου τέλους των ΕΛ.ΤΑ. για την αποστολή δεμάτων, χωρητικότητας έως 4,5 κιλά βάρους ο καθένας, τσεκούρι με ξύλινη χειρολαβή, μάλλινη κουκούλα τύπου full face, σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, 27 ξύλινα κοντάρια, τρία κράνη μοτοσικλετιστή, πλαστική αντιασφυξιογόνα μάσκα και βιβλία αναρχικού περιεχομένου.

Από την έρευνα προέκυψε η συμμετοχή των δύο συλληφθέντων σε τέσσερις πρόσφατες ενέργειες, τις ισάριθμες πράξεις του «Σχεδίου Φοίνικας».

Πρόκειται για την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού (7/6) την ευθύνη της οποίας ανέλαβε με προκήρυξη η «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», για την ίδια τρομοκρατική ενέργεια στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των Φυλακών Ναυπλίο (12/6) την οποία ανέλαβε η «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης».

Η τρίτη «πράξη» ήταν εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα (26/6), την οποία ανέλαβε η FAI-IRF, ως «χειρονομία αλληλεγγύης» σε Ελληνα, απεργό πείνας, που ήταν προφυλακισμένος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Και η τέταρτη «πράξη» ήταν η αποστολή σε απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. «παγιδευμένου» φακέλου ο οποίος εξερράγη στα ΕΛΤΑ (3/7). Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η FAI-IRF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...