Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Σήμα εκπέμπει η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση»

Σήμα εκπέμπει από τις 8 σήμερα το πρωί η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, στις συχνότητες της ΕΡΤ.

Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο μία κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα "ΕΔΤ". Σημειώνεται, όπως είχε δηλώσει ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, η εκπομπή γίνεται από χώρο εκτός των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

Η πόρτα στον διάλογο με τους εργαζόμενους παραμένει ανοιχτή, αλλά πρέπει να εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση, δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, αναφέρει το ΑΠΕ. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα μεταβατικό στάδιο, και πολύ σύντομα θα βγει στον αέρα το νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης.

«Αυτό που βλέπετε είναι το μεταβατικό στάδιο» είπε σχετικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, όπως αναφέρει το protothema.gr. Σε ένα τρίμηνο, όπως είπε, θα αρχίσει κανονικά η εκπομπή του νέου φορέα. «Πρέπει να αντανακλά όλη την κοινωνία η Δημόσια Τηλεόραση. Αν έχετε προτάσεις, ευπρόσδεκτες» είπε επίσης.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πάντως ότι θα ήθελε να μην κλείσει η ΕΡΤ, αλλά δεν έφταιγε εκείνος. «Θα το ήθελα πάρα πολύ, το προσπάθησα. Οι Έλληνες στερούντο την ενημέρωση. Υπήρχε μία καθυστέρηση στα δεδουλευμένα, τις υπερωρίες. Γίνονταν απεργίες για το ειδικό μισθολόγιο των δημοσιογράφων. Οι υπερωρίες ήταν σε μεγάλο ποσό, γιατί είχαν χαρακτηριστεί όλοι οι δημοσιογράφοι ως εσωτερικοί συντάκτες. Δούλευαν 6ωρο».

Και πρόσθεσε: «Σημασία έχει να φτιάξουμε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Αυτό γίνεται με το νέο φορέα». Και κατέληξε: «Οι ικανοί και άξιοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα δουλέψουν. Η προκήρυξη είναι έτοιμη να βγει, αρκεί να συμφωνήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ με τον αρμόδιο υπουργό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...