Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για τον ύποπτο του εμπρησμού της Marfin

Αντίθετες ήταν οι γνώμες ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή όχι του 30χρονου κατηγορούμενου για τον εμπρησμό στην τράπεζα Marfin στις 5 Μαϊου 2010, μετά την απολογία του.

Το θέμα της διαφωνίας αναμένεται να λυθεί σήμερα, με βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών και γι' αυτό ο 30χρονος παραμένει κρατούμενος στα δικαστήρια.

Η εισαγγελέας έκρινε επαρκή τα στοιχεία της δικογραφίας και ζήτησε την προφυλάκισή του, ενώ ο ανακριτής θεώρησε ότι οι καταθέσεις και το φωτογραφικό υλικό δεν επαρκούν για να κρατηθεί προσωρινά και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Ο 30χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και που περιλαμβάνουν και τις ανθρωποκτονίες των τριών υπάλληλων της τράπεζας.

Υποστηρίζει ότι την επίμαχη μέρα και ώρα ήταν στην Ομόνοια και ότι δεν φορούσε τα ρούχα που εικονίζονται σε φωτογραφίες του δράστη με καλυμμένο πρόσωπο, που διαθέτει η αστυνομία, ενώ τονίζει ότι στη δικογραφία υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες από διάφορες κάμερες που τον εικονίζουν με ακάλυπτο πρόσωπο και τα ρούχα που πράγματι φορούσε.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας 32χρονος για τον Ιανό


Ο άλλος κατηγορούμενος, ένας 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα, έπειτα από την απολογία του στον 2ο τακτικό ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατοχής εκρηκτικών και έκρηξης που αφορούν όμως την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός που είχε προηγηθεί της τράπεζας.

Αυτό που «οδήγησε» τον ανακριτή σε αυτή την απόφαση ήταν οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που ενώ είχαν βρει ομοιότητες του κατηγορουμένου με έναν από τους δράστες σε φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ. από το πλήθος των διαδηλωτών, στη συνέχεια όταν τους δόθηκαν οι φωτογραφίες του κατηγορούμενου ανασκεύασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...