Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ελεύθερος ο ένας κατηγορούμενος για τον εμπρησμό και τις δολοφονίες στη Marfin


Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό και του υποκαταστήματος της τράπεζας της Marfin στη οδό Σταδίου, στις 5 Μαΐου 2012 που είχε ως αποτέλεσμα να να καούν ζωντανοί οι Αγγελική Παπαθανασοπούλου έγκυος 32 ετών, Βιβή Ζούλια 35 ετών και Νώντας Τσακάλης 36 ετών. Ο πρώτος απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν περιλαμβάνει βαρύτατα αδικήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη.

Αρχικά είχαν κληθεί τέσσερα άτομα ως ύποπτοι, αλλά τελικά οι αρχές κατέληξαν στους συγκεκριμένους δυο κατηγορούμενους μετά και τις καταθέσεις μαρτύρων, αναλύοντας στοιχεία από φωτογραφίες και οπτικό υλικό από το σημείο του εγκλήματος. Οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο του εμπρησμού είναι συγκλονιστικές.

Στη δικογραφία υπάρχουν μαρτυρίες που αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των δραστών, μάλιστα σε μία περίπτωση κατά 97%, ενώ, σε καταθέσεις οι μάρτυρες έκαναν λόγω και για την παρουσία μίας γυναίκας αλλά και ενός «καθοδηγητή».


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...