Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Δημοσκόπηση: Στην Κρήτη "τρέμουν" την ανεργία

Έντονος προβληματισμός προκύπτει από τα στοιχεία που αποτυπώνονται στην Παγκρήτια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του Γιώργου.I.Ματαλλιωτάκη Διδάκτορα  στην Ανάλυση Δεδομένων και του Κων/νου Ζοπουνίδη καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η ανεργία (43,8%), ως σύγχρονη γάγγραινα των σύγχρονων κοινωνιών, ακολουθούμενη από την ακρίβεια (16,1%), αλλά και την υγεία-κοινωνική ασφάλιση στην Κρήτη (13,6 %) αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα που παρουσιάζει  η Μεγαλόνησος. Γεγονός που αντικατοπτρίζει τις γενικότερες ανησυχίες των πολιτών σχετικά με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση και την αβεβαιότητα στον τομέα της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Το 8,2% και το 4,7% των ερωτηθέντων υπέδειξαν το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της  παιδείας αντίστοιχα ως σημαντικότερα προβλήματα.

Δεν έλειψαν και εκείνοι που ανέφεραν με αρκετά αυξημένα ποσοστά τους σε σχέση με προηγούμενες έρευνες την κρίση των αγροτικών προϊόντων, τα έργα υποδομής, τα ναρκωτικά καθώς και  τις ελλείψεις σε κοινωνικές και τουριστικές υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...