Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μυστήριο με τη συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν στο Κατάρ


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε μία ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν και οι δύο, στην πρωτεύουσα Ντόχα του Κατάρ. Η συνάντηση ΔΕΝ είχε ανακοινωθεί και στη συνέχεια ΔΕΝ ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες από το τι είπαν οι δύο άνδρες.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Ντόχα, την Τρίτη και την Τετάρτη, με στόχο να αναθερμάνει τις διμερείς σχέσεις, μετά την απόσυρση από το Κατάρ του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ανάπλαση στο Ελληνικό.

Στις 19:00 ο Α. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι (Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani) και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.

Τι λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για την συνάντηση

Στις 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, δήλωσε στη Ντόχα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» αναφέρει ότι ο Ερντογάν έθεσε θέμα μειονότητας στη Θράκη και έδωσε συμβουλές στον Έλληνα πρωθυπουργό. Τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας υποστηρίζουν ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα του τεμένους στην Αθήνα.

Το πρακτορείο «Αναντολού» μεταδίδει την πληροφορία ότι κατά τη συνάντηση ο Ερντογάν «έδωσε συμβουλές στον κ. Σαμαρά σχετικά με την ελευθερία λατρείας και τα ευαγή ιδρύματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, καθώς και για τα μέτρα που περιορίζουν την απόκτηση ακινήτων και το νόμο σχετικά με το διορισμό 240 δασκάλων για το μάθημα των θρησκευτικών στη μειονότητα».

Η εφημερίδα «Χουριέτ» στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Ερντογάν είπε πως η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας «θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στην Άγκυρα» και σημείωσε: «Κατά τη συνάντηση μου είπε πως πέρασε από τη Βουλή ο νόμος για την κατασκευή του τεμένους κι εγώ του είπα πως δεν είναι ανάγκη να το κατασκευάσετε εσείς, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Αρκεί οι μουσουλμάνοι που θα πηγαίνουν στην Αθήνα να έχουν χώρο λατρείας. Ο κ. Σαμαράς επέδειξε θετική στάση».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...