Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αθώος για τρίτη φορά κρίθηκε ο Γ. Ζηρδέλης - Κατηγορούνταν για την δολοφονία φοιτήτριας


Για τρίτη φορά αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, με ψήφους 6 προς 1, ο 42χρονος Γιώργος Ζηρδέλης, που κατηγορούνταν για την δολοφονία της φοιτήτριας Εύης Γατίδου και για την περίπτωση του οποίου είχε ανακύψει ακόμη και ζήτημα χρήσης «ανιχνευτή ψεύδους».

Μάλιστα, η αναλογία των ψήφων είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη της προηγούμενης απόφασης το 2010, που τον είχε κρίνει αθώο, επίσης, λόγω αμφιβολιών.

Ο φόνος της φοιτήτριας έγινε το Σεπτέμβριο του 1997, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τον εισαγγελέα στις 13 Οκτωβρίου 1999, αφού από την αστυνομική έρευνα, δεν προέκυψε κατηγορία κατά οιουδήποτε. Ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο, έγινε τακτική ανάκριση και το 2003 με το βούλευμα 558/2003 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, παραπέμφθηκε για πρώτη φορά, ο κατηγορούμενος σε δίκη, για τη δολοφονία. Ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος και με άλλο βούλευμα, το 157/2004, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας παρέπεμψε οριστικά τον κατηγορούμενο σε δίκη. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έγινε το 2005 στο Βόλο και το ΜΟΔ Βόλου, ομόφωνα με ψήφους 7-0 καταδίκασε τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Έτσι ξεκίνησε το «σίριαλ» των δικών.

Τον Ιανουάριο του 2007 το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας τον αθώωσε ομόφωνα, με ψήφους 7-0, ανατρέποντας πλήρως την πρωτοβάθμια απόφαση. Στη συνέχεια, έγινε η πρώτη αναίρεση στον Άρειο Πάγο που έγινε δεκτή και το Φεβρουάριο του 2010 ολοκληρώθηκε το ΜΟΕ Λάρισας και η απόφαση ήταν και πάλι αθωωτική, με ψήφους 6 προς 1. Υπήρξε όμως και νέα αναίρεση, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις αρχές του φθινοπώρου του 2010, που έγινε και αυτή δεκτή, η 707/2011. Το… τέταρτο δικαστήριο ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου 2013, στο ΜΟΕ Λάρισας και ολοκληρώθηκε με την εκ νέου αθώωση του 42χρονου, με 6 ψήφους υπέρ και μία κατά, αυτής του προέδρου του δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...