Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Απεργούν οι ιατροί του ΕΟΠΠΥ την Πέμπτη και την Παρασκευή

Οι ιατροί του ΕΟΠΠΥ την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρούν επίσχεση εργασίαςενώ 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για την Πέμπτη οι ιατροί του ΕΣΥ. Οι κινητοποιήσεις των ιατρών θα προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα σε νοσοκομεία και ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Με αφορμή την απεργία στον τομέα της Υγείας της Πέμπτης,  οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας και εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) κ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης, κατήγγειλαν μεταξύ άλλων ότι δεν είναι πραγματικά τα ποσοστά  πληρότητας που δίνει το Υπουργείο.

Σχετικά με την περίπτωση του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», ο κ. Βαρνάβας υπογράμμισε ότι σύμφωνα με πληροφορίες «το ΕΚΑΒ έχει εντολή να μη διακομίζει περιστατικά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αλλά να τα κατευθύνει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου ‘Αττικόν’ και στο Γενικό Κρατικό Νικαίας».

Όπως ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε, την ίδια στιγμή αποψιλώνουν το «Αγία Βαρβάρα» από προσωπικό προς όφελος του Αττικόν.

Επιπλέον τόσο ο κ. Βαρνάβας όσο και ο κ. Κουτσιουμπέλης «έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου» για τις εφημερίες, καθώς το σχετικό κονδύλι μειώνεται χρόνο με το χρόνο με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου εξέφρασε την αγωνία των συναδέλφων της για το μέλλον του Οργανισμού, οι οποίοι αιτούνται επαρκή χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...