Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Τι λέει η μητέρα του στρατιωτικού για το θάνατο του βρέφους από τη Λέρο


"Ο γιος μου αγάπησε τη Μαρία και το παιδί σαν να ήταν δικό του", λέει η μητέρα του αρχιλοχία από τη Λέρο ενώ προσθέτει πως η κοπέλα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και κάποιες στιγμές παραμελούσε το βρέφος....

Απαντήσεις στα ερωτήματα για την πρωτοφανή οικογενειακή τραγωδία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο δίνει η μητέρα του αρχιλοχία από τη Λέρο, ο οποίος μεγάλωνε μαζί με την 24χρονη το άτυχο βρέφος, που οδηγήθηκε πρόωρα στο θάνατο από υποσιτισμό.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", "Είμαστε στο πλευρό του παιδιού μας" και τονίζει πως η νεαρή μητέρα φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να μη φρόντιζε όσο θα έπρεπε το μωρό, που κατέληξε αρχές της εβδομάδας. Ωστόσο, ακόμη και μετά το θάνατό του, η οικογένεια του συντρόφου της εξακολουθεί να στέκεται στο πλευρό της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όπως λέει η μητέρα του «ο γιος μου αγάπησε αυτήν την κοπέλα και το παιδί σαν να ήταν δικό του» και περιγράφει ότι εκείνος αντιλήφθηκε ότι το μωρό ήταν παγωμένο και δεν έτρωγε την Παρασκευή, γυρίζοντας από υπηρεσία, ενώ έλειπε από ξενοδοχείο που έμενε μαζί με τη Μαρία από την Τετάρτη.

Πριν φύγει για το στρατόπεδο δεν είχε αντιληφθεί ούτε υποθερμία, ούτε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του βρέφους.

Από την Παρασκευή το βράδυ το ζευγάρι διαπίστωσε ότι το αγοράκι δεν είναι καλά και το Σάββατο το πρωί έτρεξαν στο νοσοκομείο της Λέρου, όπου κρίθηκε άμεση η μεταφορά του στην εντατική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.

Στο άγνωστο αυτό μεσοδιάστημα άγνωστο παραμένει αν η 24χρονη τάιζε κανονικά και φρόντιζε το βρέφος, παρόλο που το ιατροδικαστικό πόρισμα ήταν ξεκάθαρο ότι ο θάνατος επήλθε από υποσιτισμό και συγκεκριμένα από έλλειψη γάλακτος και νερού.

Η 24χρονη φέρεται πάντως να είχε ζητήσει τη γνώμη άλλων μητέρων από διαδικτυακό φόρουμ αντιλαμβανόμενη ότι το παιδί της είναι άρρωστο. Συγκεκριμένα, εκπέμποντας SOS από τον τίτλο της ανάρτησής της, εξηγούσε ότι είναι νέα μητέρα και δεν γνωρίζει πολλά, ενώ ανέφερε ότι ο γιος της ήταν κρύος και δεν έτρωγε, αλλά κοιμόταν πολύ. Επιπλέον, έγραφε ότι ο παιδίατρος ήταν αποκλεισμένος στην Κω λόγω καιρού, ισχυρισμό που διέψευσαν άμεσα πηγές από το νοσοκομείο της Λέρου.

Η γνωριμία και τα σχέδια για γάμο

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το καλοκαίρι μέσω facebook. Η Μαρία στη Θεσσαλονίκη και ο Άκης στη Λέρο όπου υπηρετούσε μονιμα στο στρατό. Ξεκίνησαν να μιλάνε διαδικτυακά τον περασμένο Αύγουστο και η 24χρονη κατέβηκε στο νησί τον Οκτώβριο. Οι θετοί γονείς της μένουν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη ενώ εντύπωση προκαλεί το ότι δεν ήταν μαζί με την κόρη τους στη γέννα..

Σύμφωνα με τη μητέρα του, ο Άκης δεν είχε αντιληφθεί πως η Μαρία ήταν έγκυος, και όταν αποκαλύφθηκε - λιγότερο από δύο μήνες πριν γεννήσει- συμφώνησαν να το μεγαλώσουν μαζί.

Το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί το Φεβρουάριο ενώ μετά την τραγωδία εξακολουθούν να διατηρούν επικοινωνία, ενώ και οι δύο προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους ζώντας σε διαφορετικές πόλεις, η Μαρία στην Αθήνα και ο Ακης στη Λέρο μαζί με τη μητέρα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...