Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Τραπεζουπάλληλοι: Μείωση μισθών, αύξηση ωραρίου

Η επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος με μειώσεις μισθών μέχρι 18% αλλά και αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 3 ώρες, φέρνει τα πάνω κάτω για όλους τους υπαλλήλους των τραπεζών!


Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος συμφώνησε με τους εργαζόμενους τριετή επιχειρησιακή σύμβαση η οποία αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές και στις άλλες τράπεζες, καθώς θα λειτουργήσει ως «πιλότος» για τις περικοπές που θα γίνουν μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων, οι διαπραγματεύσεις των οποίων είναι ανοιχτές.

Η σύμβαση ΟΤΟΕ-Τραπεζών η οποία δεν έχει υπογραφεί εδώ και χρόνια, καθώς η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θεωρεί ότι δεν αποτελεί εργοδοτική οργάνωση ώστε να διαπραγματεύεται αυξήσεις και άλλα θεσμικά, βρίσκεται στον «αέρα» και εκτός μετενέργειας, γεγονός που θα έχει περαιτέρω επιπτώσεις μετά τις 14 Μαΐου.

Με βάση όσα συμφωνήθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και έχουν προκαλέσει την αντίδραση της ΟΤΟΕ:

- Μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων κατά 18%. Οι μειώσεις αφορούν τόσο τους μισθούς όσο και τα επιδόματα. Οι μισθοί μειώνονται από 2,5%-7% το χρόνο κλιμακωτά ανάλογα με το ύψος του μισθού.

- Το επίδομα ισολογισμού που ισούται με μισό μισθό μειώνεται κατά 60%.

- Αυξάνεται κατά 3 ώρες η εβδομαδιαία εργασία (στις 40 ώρες από 37).

- Μειώνονται οι υπερωρίες και οι αποζημιώσεις εκτός έδρας από 2,5%-15%.

Η ΟΤΟΕ με επιστολή της προς τον κ. Γ. Προβόπουλο, επιχειρεί να οδηγήσει σε διορθωτική σύμβαση, η οποία δεν θα περιλαμβάνει μέσα θεσμικά θέματα όπως τα ωράρια λειτουργίας και μικρότερες μειώσεις για τους μισθούς.

news24plus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...