Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Συμπιλίδης, «Βατοπαιδινοί» και αποκλεισμοί ανακατεύουν τη ΝΔ

Δεν κοπάζουν οι εσωκομματικές γκρίνιες στη Νέας Δημοκρατία. Ο απροσδόκητος αποκλεισμός τριών γνωστών δημοσιογράφων από τις λίστες επιτείνει το βαρύ κλίμα, που έχουν ήδη διαμορφώσει οι αντιδράσεις για την επάνοδο Συμπιλίδη και οι διαμάχες σε τρεις (τουλάχιστον) εκλογικές περιφέρειες.
Σε ... γενικές και ειδικές δείχνουν να επιμερίζονται, πλέον, οι πηγές τροφοδότησης της δυσφορίας στο γαλάζιο «στρατόπεδο». Στις γενικές ασφαλώς δεσπόζει η επάνοδος του Γιώργου Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια του κόμματος, καθώς και η υποψηφιότητα στελεχών των οποίων τα ονόματα έχουν συνδεθεί με την υπόθεση Βατοπεδίου (Αλέξανδρος Κοντός, Ευάγγελος Μπασιάκος, Πέτρος Δούκας).
Η δυσαρέσκεια για την επιστροφή Συμπιλίδη δεν περιορίζεται στο φάσμα των «μητσοτακικών» του κόμματος, οι οποίοι ουδέποτε θα συγχωρήσουν τον βουλευτή που ανέτρεψε την κυβέρνηση, το 1993. Σκεπτικισμός εκπέμπεται από τις τάξεις και των στελεχών που φοβούνται ότι η επάνοδος Συμπιλίδη δικαιώνει τους «μητσοτακικούς», καθώς καθιστά τον Αντώνη Σαμαρά ευάλωτο στην κατηγορία ότι δεν επέδειξε προφίλ ηγέτη όλης της παράταξης.
Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο της Ελίζας Βόζεμπεργκ, που ήταν βουλευτής του κόμματος στην Α' Αθηνών και η οποία δεν έκανε «δήλωση μετανοίας» για την αρνητική της ψήφο στο δεύτερο Μνημόνιο. Η κυρία Βόζεμπεργκ διερωτήθηκε σκωπτικά, στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter. «Ο Συμπιλίδης υπέγραψε δήλωση μετανοίας ή το αδίκημα παραγράφηκε λόγω εικοσαετίας;».
Στους ειδικούς λόγους για τους οποίους διατηρείται το βαρύ, εσωκομματικό κλίμα, πέραν των διαμαχών ανάμεσα σε τοπικά στελέχη σε Κεφαλλονιά, Μυτιλήνη και Δράμα, συμπεριλαμβάνεται και ο αποκλεισμός ορισμένων γνωστών δημοσιογράφων.
Ο Στέλιος Λεύκοβιτς, στενός συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου, δεν είναι τελικά υποψήφιος στα Γιάννενα. Μολονότι – σύμφωνα τουλάχιστον με τα ρεπορτάζ των περασμένων εβδομάδων- είχαν πάρει το «πράσινο φως» από την ηγεσία του κόμματος κι ήταν έτοιμοι να κατέβουν στον εκλογικό στίβο, κόπηκαν δύο ακόμη δημοσιογράφοι. Ο Φώτης Σιούμπουρας στα Γρεβενά και ο Σπύρος Τρίψας, μέχρι πρότινος διευθυντής του περιοδικού «Επίκαιρα», στη Φωκίδα.
Φαίνεται ότι το «πράσινο φως» είναι έννοια ... σχετική στη Νέα Δημοκρατία, ίσως επειδή πρόκειται για χρώμα «εχθρικό», από πολιτικής πλευράς.
Ο κ. Σιούμπουρας μίλησε για «συμφέροντα» που πίεσαν, ώστε να αποκλειστεί. Ανάλογες αιτιάσεις διατυπώθηκαν εναντίον των τελικών επιλογών της Συγγρού στη Δράμα, όπως και στην Κεφαλλονιά, στην οποία κατά τα φαινόμενα το εσωκομματικό πρόβλημα είναι σοβαρότατο.
Όσο κι αν στην τελική ευθεία προς τις εκλογές είθισται να καταλαγιάζουν οι αντιδράσεις, μάλλον προοιωνίζονται και μετεκλογικές «κόντρες» οι τοπικές διαμάχες που εμπεριέχουν τη σοβαρή κατηγορία ότι η κομματική ηγεσία είναι ευάλωτη σε πιέσεις «συμφερόντων».


 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...