Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Έρχεται στην Αθήνα η Μέρκελ πριν τις ευρωεκλογές

Στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η κυβέρνηση φέρεται αν εξασφάλισε πολιτικό... οξυγόνο.


Ο Αντώνης Σαμαράς, κλινήρης πια, λόγω οξείας λοίμωξης του αναπνευστικού, επειδή δε συμμορφώθηκε εγκαίρως με τις οδηγίες των γιατρών για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της γρίπης που τον ταλαιπωρούσε, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει απευθείας την Άνγκελα Μέρκελ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.


Η ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού στη Γερμανίδα καγκελάριο έγινε στη διάρκεια ολιγόλεπτης συζήτησής τους στο περιθώριο της συνόδου.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, η ολιγόλεπτη συνάντηση αρκούσε για να επιβεβαιωθεί η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, προκειμένου να στηρίξει πολιτικά την κυβέρνηση.

Από την Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να γίνει -αυτό θα είναι και το ευκταίο σενάριο από πλευράς κυβερνητικού επιτελείου- μία επίσημη δήλωση ότι η Ελλάδα πέτυχε τους μεγαλύτερους στόχους της και γι' αυτό το λόγο θα δρομολογηθούν οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους της, οι οποίες πάντως θα ληφθούν μετά τις ευρωεκλογές.


Πηγή: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...