Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Κομπίνα - μαμούθ από συνεργεία αυτοκινήτων σε Αττική και Κέρκυρα...


Φωτό αρχείου

Εικονικά τροχαία, πλαστά ή εικονικά τιμολόγια επισκευών, αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες - το τρίπτυχο της απάτης που έστησε δίκτυο συνεργείων αυτοκινήτων

Το κόλπο είχαν στήσει ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων σε Ασπρόπυργο, Κορυδαλλό, Κέρκυρα, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Μαγούλα Αττικής, Χαϊδάρι και Περιστέρι, γράφει το έγκυρο thetoc.gr.

Σύμφωνα με στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν εκδοθεί 258 εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας πάνω από 454.000 ευρώ.

Παρόμοια κομπίνα είχε αποκαλυφθεί πριν από μήνες και στη Κρήτη!


Σύμφωνα με το Thetoc.gr από τους ελέγχους της αρμόδιας υπηρεσίας σε υποθέσεις δηλωθέντων τροχαίων ατυχημάτων, σε ασφαλιστικές εταιρείες, διαπιστώθηκε ότι από το συνεργείο στον Ασπρόπυργο, σε διάστημα τουλάχιστον 4 χρόνων, είχαν εκδοθεί 203 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 291.033,21 ευρώ, από τα οποία τα 147 αξίας 242.506,28 ευρώ, ήταν ταυτόχρονα και πλαστά. Επίσης διαπιστώθηκε ότι από άλλο συνεργείο στο Κορυδαλλό, ιδιοκτησίας ενός 31χρονου, είχαν εκδοθεί στο ίδιο χρονικό διάστημα εικονικά και πλαστά φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 163.501,01 ευρώ.

Ενδεικτικά, σε μια από τις καταγγελίες, πελάτης της ασφαλιστικής εταιρείας, προκειμένου να αποζημιωθεί για ζημίες που υπέστη το όχημά του, προσκόμισε παραστατικά για αγορά ανταλλακτικών με εικονικά και πλαστογραφημένα στοιχεία (σφραγίδες, ανύπαρκτο Α.Φ.Μ. και διεύθυνση έδρας της επιχείρησης κ.λπ), ενώ οι εργασίες φέρονταν να είχαν πραγματοποιηθεί στο συνεργείο 37χρονου και 46χρονου στον Ασπρόπυργο.

Επιπλέον διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε βάρος άλλων έξι ιδιοκτητών επιχειρήσεων επισκευής οχημάτων για την έκδοση 19 εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας πάνω από 78.000 ευρώ. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε ξεχωριστή ποινική δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 37 και 46 ετών, ως διαχειριστές - ομόρρυθμα μέλη επιχείρησης επισκευής αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο και ένας 31χρονος, ιδιοκτήτης επιχείρησης επισκευής αυτοκινήτων στον Κορυδαλλό.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες ασφαλιστικής εταιρείας στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες ανέθεσαν στην Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας τη σχετική διερεύνηση.

Οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για παράβαση διατάξεων της Φορολογικής Νομοθεσίας, αναφορικά με την έκδοση φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτες συναλλαγές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ καθώς και για πλαστογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...