Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Άρτα: Φυλάκιση με αναστολή στον δάσκαλο που έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν οκτάχρονο!

Όλα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου - ... «και λίγες έφαγες», υποστηρίζει ότι είπε στο παιδί ο 50χρονος εκπαιδευτικός η μητέρα του

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, επέβαλε το Δικαστήριο της Άρτας στον δάσκαλο που είχε βάλει μαθητές να χαστουκίσουν έναν 8χρονο συμμαθητή τους. 


Υπενθυμίζεται ότι ο δάσκαλος, ο οποίος «πρωταγωνίστησε» σε ένα πρωτοφανές περιστατικό που είχε σηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων, είχε τεθεί σε προσωρινή αργία, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news, κατά τη διάρκεια της δίκης, μάρτυρες που κατέθεσαν, έκαναν λόγο για παρότρυνση από πλευράς του δασκάλου στα παιδιά να συγκρατήσουν τον συμμαθητή τους για να μη βγει εκτός αίθουσας, ενώ η μητέρα του 8χρονου στην κατάθεσή της αναφέρθηκε στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά το περιστατικό με το παιδί της.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η μητέρα, ο εκπαιδευτικός είχε πει χαρακτηριστικά στο παιδί... «και λίγες έφαγες».

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν διαδραματίστηκε κανένα περιστατικό και πως όλα έγιναν μέσα στα πλαίσια ενός τσακωμού μεταξύ των παιδιών. Αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η κατάθεση του υποδιευθυντή του σχολείου, ο οποίος είπε πως δεν ενημερώθηκε καν την ίδια ημέρα για το περιστατικό, ενώ την επόμενη ημέρα δεν το θεώρησε σοβαρό ώστε να ασχοληθεί με αυτό.

Οι συνήγοροι του εκπαιδευτικού εκδήλωσαν την πρόθεση να ασκήσουν έφεση. Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη από κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...