Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γιώργος Παπανδρέου πουλάει το σπίτι της γιαγιάς του για 1,8 εκατ. ευρώ -Τέλος για τη βίλα Μινέικο

«Πωλητήριο» για 1,8 εκατ. ευρώ έχει μπει στην ιστορική βίλα 320 τ.μ., στην οδό Γύζη, στο Παλαιό Ψυχικό, όπου έζησαν ο Γεώργιος Παπανδρέου και η Σοφία Μινέικο έως το 1967.


Η κλασική μονοκατοικία πωλείται από τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου, τη Σοφία, τον Νίκο, τον Αντρίκο και τον Γιώργο - περιήλθε στην ιδιοκτησία τους κατόπιν σκληρής διακαστικής μάχης που ξεκίνησε το 1997 μεταξύ των τριών παιδιών (πλην του Γιώργου) και της δεύτερης συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρας Λιάνη.Το σπίτι φιλοξένησε τρεις γενιές Παπανδρέου, ενώ η ιδιοκτησία του πέρασε από χίλια-δικαστικά-κύματα μέχρι να κατοχυρωθεί, μόλις το 2007 στα τέσσερα εγγόνια της συζύγου του «Γέρου της Δημοκρατίας». Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» το πρόσφατο πωλητήριο έναντι 1,8 εκατ. ευρώ είναι ένα ακόμη «διαζύγιο» της οικογένειας με το παρελθόν της.

Το χρονικό

1991: Ο Ανδρέας Παπανδρέου πουλάει τη βίλα στον επιχειρηματία Χαρ. Βλαχούτσικο.

1997: Μετά τον θάνατο του Ανδρέα, η Σοφία, ο Νίκος και ο Αντρίκος ανταλλάσσουν αγωγές με τη Δ. Λιάνη διεκδικώντας την ιδιοκτησία της βίλας. Την ίδια χρονιά, διαθήκη της Μινέικο που βρέθηκε τυχαία στο Καστρί αναγνωρίζει τα εγγόνια της ως νόμιμους κληρονόμους.

2003: Το Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει τον Χαράλαμπο Βλαχούτσικο ως νόμιμο ιδιοκτήτη της βίλας.

2004: Το Εφετείο ανατρέπει την πρωτόδικη απόφαση.

2006: Ο Αρειος Πάγος αναιρεί την απόφαση του Εφετείου και διατάσσει να κριθεί εκ νέου η υπόθεση από το ίδιο δικαστήριο.

2007: Το Εφετείο κάνει για δεύτερη φορά δεκτή την αγωγή των Σοφίας, Νίκου και Αντρίκου.


Tι έλεγε η Δήμητρα Λιάνη για τη βίλα Μινέικο και την οικονένεια Παπανδρέου

Ευθύνες στην οικογένεια Παπανδρέου για τα δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει επέρριψε η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου κάνοντας λόγο για «πόλεμο» σε βάρος της, πέρυσι το καλοκαίρι.

«Τα χρέη προέκυψαν και συσσωρεύτηκαν από δικαστικά βάρη. Η οικογένεια Παπανδρέου με είχε κυνηγήσει με κάθε τρόπο. Μία από τις υποθέσεις ήταν και αυτή με το σπίτι στο Ψυχικό».
Η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ανέφερε ότι η σύνταξή της ως χήρας πρώην πρωθυπουργού, την οποία μοιράζεται με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, είναι το μοναδικό εισόδημά της αφού ναυάγησε η αξιοποίηση της περιβόητης βίλας στην Εκάλη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Βλαχούτσικος είχε αγοράσει τη βίλα Μινέικο, από τον Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς τότε να είναι γνωστό ότι η Σοφία Μινέικο το είχε κληροδοτήσει στα παιδιά του, τα οποία το διεκδίκησαν από το νέο ιδιοκτήτη. Εκείνος με τη σειρά του διεκδίκησε από την κυρία Παπανδρέου 1,5 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση.

«Έπειτα, υπήρξαν δάνεια από τράπεζες για την αποπεράτωση του συγκροτήματος με τις μεζονέτες. Αλλά και υποχρεώσεις όπως η εφορία. Παλεύω να βρω άκρη και τη δύναμη να μείνω δυνατή» αναφέρει η κυρία Λιάνη-Παπανδρέου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...