Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ναύπακτος: Εντοπίστηκε βοσκός που είχε εγκλωβιστεί σε βράχο

Εντοπίστηκε και διεσώθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου, ηλικιωμένος άντρας που είχε εγκλωβιστεί σε βράχο, μετά από πτώση, προσπαθώντας να συγκεντρώσει το κοπάδι του.

Τυχερός στάθηκε ηλικιωμένος άνδρας από τα Πιτσινέικα του δήμου Ναυπακτίας όταν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει το κοπάδι του παραπάτησε, έπεσε σε γκρεμό, αλλά η πτώση του διεκόπη για καλή του τύχη στα πρώτα 10 μέτρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο σημείο. Λόγω του περασμένου της ώρας οι συγγενείς του ηλικιωμένου βοσκού και μετά από ώρα, βλέποντας ότι δεν εμφανίζεται ο άνθρωπός τους ξεκίνησαν τις έρευνες δίχως αποτέλεσμα.

Χθες το πρωί εντοπίστηκε στο σημείο από άλλον κάτοικο, οποίος ειδοποίησε την Πυροσβεστική υπηρεσία. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα και πέντε άνδρες που με κατάλληλο εξοπλισμό απεγκλώβισαν τον ηλικιωμένο από το δύσβατο σημείο και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφεραν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε από την Πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, επίπονη και επικίνδυνη λόγω του ανάγλυφου της περιοχής αφού το σημείο ήταν πολύ απότομο και απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς.

ΠΗΓΗ:nafpaktianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...