Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Τοκογλύφοι απήγαγαν βιοτέχνη


Τον τρόμο στα χέρια αντρόγυνου τοκογλύφων έζησε ένας βιοτέχνης. Τον απήγαγαν, τον απειλούσαν και ενώ του έδωσαν 3.000 ευρώ κατηγορούνται ότι με τους τόκους έλαβαν πίσω περίπου 20.000 ευρώ. 

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασαν υπόθεση τοκογλυφίας, εκβίασης, αρπαγής και ληστείας σε βάρος του 36χρονου βιοτέχνη, έπειτα από καταγγελία που έκανε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το thestival.gr, άμεσα στήθηκε αστυνομική επιχείρηση και το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη ένας 45χρονος άνδρας και η 37χρονη σύζυγός του, κατά την παραλαβή χρηματικού ποσού που είχαν απαιτήσει εκβιαστικά από τον 36χρονο βιοτέχνη.

Εκβιασμοί και μηνιαίος υψηλός τόκος

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, το Νοέμβριο του 2008 ο βιοτέχνης, μέσω ενός 49χρονου άνδρα, δανείστηκε 3.000 από τον 45χρονο άντρα, με τη συμφωνία να καταβάλει μηνιαίως υψηλό τόκο.

Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2008 και Δεκεμβρίου 2012, ο 36χρονος κατέβαλε διάφορα χρηματικά ποσά, αλλά ο 45χρονος τοκογλύφος απαιτούσε εκβιαστικά περισσότερα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μάλιστα από την έρευνα που έκαναν πως το καλοκαίρι του 2010, σε χωριό του νομού Πέλλας, το αντρόγυνο τοκογλύφων, επιτέθηκαν στον βιοτέχνη και με χρήσης βίας τον επιβίβασαν στο αυτοκίνητό τους, τον παρακράτησαν για μικρό χρονικό διάστημα σε χώρο της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης και του απέσπασαν κοσμήματα που φορούσε.

Τον ανάγκασαν να ενοικιάσει διαμέρισμα για να μένουν συγγενείς τους
Επιπλέον, το καλοκαίρι του 2012, ο 45χρονος κατηγορούμενος, εξανάγκασε τον 36χρονο βιοτέχνη να ενοικιάσει διαμέρισμα στην περιοχή της Ξηροκρήνης και να καταβάλει μηνιαίως το ενοίκιο, προκειμένου να διαμένουν σ' αυτό συγγενικά του πρόσωπα!

Οι κατηγορούμενοι κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2008 – Δεκεμβρίου 2012, απέσπασαν εκβιαστικά από τον παθόντα περίπου εξαπλάσιο ποσό από το αρχικό του χρέος.

Σε έλεγχο που τους έκαναν οι αστυνομικοί και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τέσσερις σπάθες κι ένα μαχαίρι, καθώς και κόσμημα που είχαν αφαιρέσει από τον παθόντα όταν τον απήγαγαν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία για ''Τοκογλυφία και Εκβίαση κατά συναυτουργία'', ''Αρπαγή κατά συναυτουργία'', ''Ληστεία'' και Παράβαση του Νόμου ''Περί Όπλων''. Επίσης, σε βάρος του 49χρονου μεσολαβητή σχηματίστηκε δικογραφία για ''Απλή Συνέργεια σε Τοκογλυφία και Αρπαγή''.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...