Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Οργάνη Ροδόπης: Το πιο φτωχό χωριό της Ευρώπης

Η Οργάνη, ένα χωριό της Ροδόπης, απασχόλησε ξένα ρεπορτάζ από τη Γερμανία και την Ιταλία. Αναφέρονται στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων, όπου το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών είναι 8 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Τις συνθήκες ζωής σε ένα χωριό της Ροδόπης περιγράφει το άρθρο του ανεξάρτητου ιταλικού ειδησεογραφικού σάιτ, αναπαράγοντας το σχετικό ρεπορτάζ της γερμανικής Handelblatt:

Η Ελλάδα είναι η χώρα σύμβολο της ευρωπαϊκής κρίσης. Η Handelblatt περιγράφει πώς είναι η ζωή στον πιο φτωχό τόπο, το χωριό Οργάνη, όπου το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών είναι 8 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Ένας αριθμός που δείχνουν οι επίσημες στατιστικές, ο οποίος όμως κρίνεται υπερβολικά υψηλός από τους κατοίκους της μικρής κοινότητας.

Η Οργάνη βρίσκεται σε έναν λόφο στην περιοχή της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Το χωριουδάκι αριθμεί 501 κατοίκους, και έχει υψόμετρο 409 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας. Η πρόσβαση στην Οργάνη είναι πολύ δύσκολη, ακόμα και από γειτονικά σημεία της περιφέρειας, η οποία ανήκει διοικητικά στη Ροδόπη. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές της Ελλάδας, δεν υπάρχει κανένα μέρος πιο φτωχό από την Οργάνη.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...