Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η πρόταση για προανακριτική κατά Παπακωνσταντίνου

Στη Βουλή κατατίθεται η πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για παρέμβαση και αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ». Στο οκτασέλιδο κείμενο που δόθηκε για να υπογράψουν οι βουλευτές περιγράφεται όλο το χρονικό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.

Οι βουλευτές ζητούν την άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντινου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, αλλά και τη συζήτηση της πρότασης αυτής στην Ολομέλεια της Βουλής, με σκοπό τη λήψη ή μη της απόφασης για τη συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προανακριτικής εξέτασης.

Στην πρόταση που καταθέτουν τα τρία κόμματα αναφέρεται πως η προκαταρκτική επιτροπή που θα συσταθεί θα έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πρωτοδικών και κατά συνέπεια σε αυτή ανήκει η διευκρίνιση και του θέματος της παρέλευσης ή μη της παραγραφής του αδικήματος για το οποίο διερευνώνται οι ευθύνες του πρώην υπουργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...