Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Βελτιώνεται ο Νόμος για τα Αυθαίρετα-Χαμηλότερα Πρόστιμα

Μετά από συνάντηση του Λ. Αυγενάκη με τον Γ. Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και εκπροσώπους του Συλλόγου Οικιστών Ηρακλείου


Μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε συνάντηση, σήμερα, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012, με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτη Αλεξιάδη και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Οικιστών Ηρακλείου, προκειμένου να συζητηθούν οι αναγκαίες τροποποιήσεις του Νόμου 4014/2011 «για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων».

Στη συνάντηση, ο κ. Αυγενάκης και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Οικιστών Ηρακλείου αιτήθηκαν ρυθμίσεις για επιβάρυνση 30% και όχι 70% για όσες περιοχές δεν έχουν ενταχθεί στα Σχέδια Πόλεως και την επιβολή ενός καθορισμένου, συγκεκριμένου συντελεστή για τα κτίρια ανάλογα με την χρονολογία που αναγνωρίστηκαν ως πρώτη κατοικία. Ακόμα, επέμειναν για τη μείωση του παράβολου των προστίμων. Αξίζει, επίσης να σημειωθεί ότι 7 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν Ερώτηση στην Βουλή προτείνοντας τις παραπάνω τροποποιήσεις του Νόμου 4014/2011.

Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Σωκράτης Αλεξιάδης, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ενημέρωση, σημείωσε ότι «οι προτάσεις για βελτίωση του υφιστάμενου Νομικού πλαισίου περί Αυθαιρέτων είναι απολύτως λογικές και αναγκαίες. Επίσης, ενημέρωσε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται βελτίωση του Ν. 4014/2011. Θεμελιώδης αρχή πρόκειται να είναι η κωδικοποίηση των αυθαιρεσιών τόσο σε νομίμως υφιστάμενες κατασκευές, τμηματικές αυθαιρεσίες όσο και σε εξ ’ολοκλήρου αυθαίρετα».

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε να εξετάσει και τη μείωση του παραβόλου των προστίμων, ενώ όταν ολοκληρωθεί η προετοιμασία του νέου Νόμου περί αυθαιρέτων, ο οποίος «επεξεργάζεται» σε συνεργασία με το ΤΕΕ, θα ενημερώσει τον κ. Αυγενάκη και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Οικιστών Ηρακλείου μιας και «το Ηράκλειο εντάσσεται στις περιοχές με μεγάλο αριθμό αυθαίρετων κτισμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...