Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τσίπρας: Ο Βενιζέλος κράτησε τη λίστα και έπαιξε προεκλογικό παιχνίδι με επιχειρηματίες και εφοπλιστές

Κατά μέτωπο επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας τον για «πράσινη ομερτά» και προεκλογικό παιχνίδι που έπαιξε με το usb που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντί να το δώσει στον διάδοχο του στο υπουργείο Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, το usb, το κράτησε για μήνες στο γραφείο του. Μάλιστα όταν ο κ.Τσίπρας τον είχε κατηγορήσει για ομερτά, ο κ.Βενιζέλος αντιδρούσε και του ζητούσε να ανακαλέσει.

Ο κ.Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «Να μας πουν ποιοι επιχειρηματίες που προεκλογικά μάζευαν τους εργαζόμενους και τους έλεγαν να μην ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ είναι στη λίστα. Ποιοι εφοπλιστές που έλεγαν προεκλογικά ας μας βρει ο Τσίπρας να μας φορολογήσει είναι στη λίστα; Τους προειδοποιούμε ότι ερχόμαστε και θα τους βρούμε και θα τους φορολογήσουμε. Ποιοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης είναι μέσα στη λίστα;»

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προστατεύει επιλεγμένα συμφέροντα και ενώ είναι μόνο τρεις μήνες στην εξουσία, έχει καταφέρει να βουλιάξει. «Δεν θα σας αφήσουμε να πάρετε στο βούρκο και τη χώρα», πρόσθεσε.

Από τα πυρά του κ.Τσίπρα δεν ξέφυγε ούτε ο εκπρόσωπος της Τρόικα Πολ Τόμσεν, τον οποίο χαρακτήρισε αξιοθρήνητη εικόνα και τόνισε πως πλέον κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά, αφού έχει χάσει την αξιοπιστία του.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκόρδας απάντησε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «χρειάζεται τσίπα όταν ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό να τον κατηγορείτε με αυτόν τον τρόπο. Απαιτεί μεγάλο θράσσος να μιλάτε για επικίνδυνη κυβέρνηση όταν εσείς είστε επικίνδυνοι και μιλάτε για 150.000 προσλήψεις στο Δημόσιο και υποθάλπτετε τους φοροφυγάδες».

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...