Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Διώτης: Η λίστα έφτασε στην Ελλάδα μέσω μυστικών υπηρεσιών

Ο τέως ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης πήρε κράτησε ξεκάθαρες αποστάσεις από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για την "λίστα Λαγκάρντ".

"Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μου παρέδωσε το στικ με τους 2.000 καταθέτες σε τράπεζα του εξωτερικού, άτυπα, χωρίς διαβιβαστικό ή αριθμό πρωτοκόλλου", είπε ο κ. Διώτης.

Ο πρώην ειδικός γραμματέας, ο οποίος και βρισκόταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ από το Μάιο 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2012, υποστήριξε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου τον Ιούνιο του 2011, του παρέδωσε ένα στικ "άτυπα χωρίς διαβιβαστικό έγγραφο, αριθμούς πρωτοκόλλου" και χωρίς να του εξηγήσει γιατί ποιο λόγο του το έδωσε.

"Για να το δώσει σε εμένα υποθέτω ότι μου το έδωσε για να γίνει έλεγχος γιατί αλλιώς τι νόημα θα είχε;", αναρωτήθηκε ο κ. Διώτης.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο ίδιος "έριξε απλά μια ματιά στο αρχείο", για να δει τη μορφή του.

"Έχει κάτι ποσά και κάτι σαν καρτέλες αν θυμάμαι καλά", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διώτης.

Όσο για το τι έγινε μετά το στικάκι, ο κ. Διώτης υποστήριξε πως όπως του το είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου, έτσι το παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

"Του εξήγησα ότι δεν είναι αντίγραφο, ότι υπάρχει ένα μόνο στικ. Του το παρέδωσα ατύπως όπως ατύπως το είχα πάρει και του είπα ότι κατά την άποψη μου δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό υλικό γιατί είναι προιόν υποκλοπής", τόνισε ο κ. Διώτης.

Ως προς το "καυτό" ζήτημα των ημερών, δηλαδή την ύπαρξη ή όχι πολιτικών προσώπων τα οποία και ερευνούσε το ΣΔΟΕ, ο κ. Διώτης αν και παραδέχθηκε ότι όσο ήταν εκείνος ειδικός γραμματέας στο ΣΔΟΕ, έγιναν έρευνες για πολιτικά πρόσωπα, "κατά περίπτωση", όπως είπε, εντούτοις όμως "λίστα δεν καταρτίστηκε ποτέ γιατί οι υποθέσεις δεν ήταν συναφείς μεταξύ τους".

Εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τον κ. Διώτη

Ο Ιωάννης Διώτης επιφύλαξε πάντως και μία έκπληξη μεγάλης ισχύος.

Υποστήριξε πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου όταν του παρέδωσε το "στικάκι" με την περίφημη λίστα, του αποκάλυψε ότι του είχε δοθεί ατύπως, διότι έφτασε στα χέρια του μέσω μυστικών υπηρεσιών.

"Δεν σας είπε ότι του το παρέδωσε η τότε ομόλογός του Κριστίν Λαγκάρντ;", τον ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλος.

"Όχι, αν μου είχε μιλήσει για την κ. Λαγκαρντ θα το θυμόμουν", απάντησε ο κ. Διώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...