Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πέντε νέοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου

Πέντε νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των παράνομων εσόδων του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου καλούν οι ανακριτές σε απολογία, καθώς και 15 ήδη κατηγορούμενους για συμπληρωματική απολογία.

Με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και που αξιοποιήθηκαν από ειδικό οικονομικό εμπειρογνώμονα, οι ανακριτές θα καλέσουν ενώπιόν τους τα νέα αυτά πέντε πρόσωπα προκειμένου να λογοδοτήσουν για την ποινικά ελεγχόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Βάσει του υλικού που συνέλεξαν και αξιολόγησαν οι δικαστικοί λειτουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, προστίθενται στο υπάρχον κατηγορητήριο νέες πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, πράξεις που κυρίως σχετίζονται με την αποκάλυψη ύπαρξης νέων ακινήτων, όπως κάποια στα Επτάνησα, ιδιοκτησίας εξωχώριων εταιριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά από τα νέα στοιχεία σχετίζονται με τη δικογραφία που αφορά παράνομο πλουτισμό του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου από χρήματα που φέρεται να έλαβε για την προμήθεια των συστημάτων TORM1.

Το έργο των ανακριτικών αρχών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Οκτωβρίου.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...