Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόταση για συνέχιση του "εμπάργκο" από τους φαρμακοποιούς της Αττικής! Αδειάζουν τα ράφια στον Πειραιά


Τη συνέχιση της άρσης της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον έως τις 30 Σεπτεμβρίου πρότεινε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στη συνέλευση του κλάδου. Η απόφαση του Συλλόγου είναι κρίσιμη καθώς στα βήματά του βαδίζουν άλλοι 17 φαρμακευτικοί σύλλογοι της υπόλοιπης χώρας που επίσης δε δίνουν δωρεάν φάρμακα. 

Ουρές στα φαρμακεία του Πειραιά όπου τελειώνουν σιγά σιγά τα αποθέματα φαρμάκων. 
Διχασμένοι είναι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, καθώς άλλοι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις και άλλοι συνεχίζουν. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής πάντως τηρεί την πιο σκληρή στάση καθώς ο πρόεδρός του Κώστας Λουράντος προτείνει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Από την άλλη όμως ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου έκανε έκκληση να σταματήσουν οι κινητοποίησεις δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει διάλογος με το υπουργείο Υγείας.

Πολλοί φαρμακοποιοί της Αθήνας πάντως κατακρίνουν τον Θ.Αμπατζόγλου θεωρώντας ότι τηρεί κυβερνητική στάση επειδή πρόσκειται στην κυβερνώσα παράταξη αλλά και επειδή το όνομά του "παίζει" για αξιοποίηση είτε στη διοίκηση του ΙΚΑ είτε στον ΕΟΠΥΥ.

Στα Φαρμακεία του Πειραιά όμως καταφεύγουν και αυτή τη φορά ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από όλη την Αττική για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους με πίστωση, καθώς ο Σύλλογος έχει ταχθεί στο πλευρό του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και εκτελεί κανονικά τις συνταγές για τον ΕΟΠΥΥ.
Αποτέλεσμα είναι τα ράφια να αρχίζουν να αδειάζουν και πάλι, όπως συνέβη και στην κινητοποίηση του Ιουνίου.
Στο μεταξύ κανονικά δωρεάν φάρμακα δίνουν τα Φαρμακεία σε Αιγιαλεία, Λέσβο,  Φθιώτιδα,  Κορινθία,  Αρκαδία,  Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ενώ ο Σύλλογος της Αχαΐας αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων δίνοντας όμως προθεσμία έως τα μέσα Οκτώβρη για την αποπληρωμή των συνταγών Ιουλίου, έως την 31η Οκτώβρη για πλήρη εξόφληση των χρεών του Ο.Π.Α.Δ. και πλήρη αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου ως το αργότερο 12 Νοέμβρη. 
Χωρίς δωρεάν φάρμακα είναι οι ασφαλισμένοι στην Εύβοια, Θεσπρωτία, Έβρο, Ξάνθη, Μαγνησία, Ηλεία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Δωδεκάνησα, Πέλλα, Λασίθι, Ρέθυμνο, τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά και στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...