Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Σαμαράς: Επίσκεψη αστραπή στη ΔΕΘ με το μυαλό στον Ντράγκι

Ως παρένθεση σε ένα σκληρό αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, αντιμετωπίζεται από το Μαξίμου η επίσκεψη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.

Μία ολιγόλεπτη ομιλία στους φορείς που θα παραβρεθούν στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο το πρωί, έχει προγραμματίσει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα βρεθεί για ελάχιστες ώρες στη συμπρωτεύουσα, χωρίς τις τυμπανοκρουσίες και τις υπουργικές κουστωδίες των προηγούμενων ετών.

Όπως σημειώνουν οι στενοί συνομιλητές του, ο κ. Σαμαράς έχει το μυαλό του στα σημαντικά ραντεβού των επομένων ημερών αλλά και στις εξελίξεις που διαδραματίζονται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να μη «χάσει» καμία ευκαιρία από την αλλαγή κλίματος που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα για την Ελλάδα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Ο κ. Σαμαράς παραμένει εκτός «κάδρου» στις αντιπαραθέσεις που φουντώνουν για την εξεταστική επιτροπή ως προς το ΔΝΤ και το μνημόνιο, παρακολουθεί με προσοχή τα όσα λέγονται και διαρρέονται από την Ιπποκράτους, ωστόσο θεωρεί πως τα σημαντικά για την Ελλάδα βρίσκονται… μπροστά και δεν είναι καιρός για άγονες, όπως τις χαρακτηρίζει, αντεγκλήσεις κομματικού χαρακτήρα.

Ο Πρωθυπουργός, πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη, θα συναντηθεί την Παρασκευή το απόγευμα με τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι ο οποίος με κάθε ευκαιρία στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης ενώ την προσεχή Τρίτη το μεσημέρι στη Φρανκφούρτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του κ. Ντράγκι για τη δυνατότητα αγοράς ομολόγων για τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δηλαδή για τις χώρες του Νότου, στο Μέγαρο Μαξίμου κρατούν χαμηλούς τόνους από τη στιγμή που γνωρίζουν πως η Ελλάδα έχει ξεχάσει το τι σημαίνουν… αγορές, ωστόσο, όπως τονίζουν με κάθε ευκαιρία οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαθεί η ευκαιρία από τυχόν θετικές εξελίξεις που θα συμπαρασύρουν και την Ελλάδα».

Κομβικής σημασίας θεωρείται η γενικότερη εικόνα που θα δημιουργηθεί από την έκθεση της τρόικας και γι’ αυτό το οικονομικό επιτελείο κάνει έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για να δείξει αποτελέσματα και πέραν των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη δανειακή συμφωνία ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως η Ελλάδα θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις υποχρεώσεις της κάτι που σημαίνει πως παρά τις αντιδράσεις που προκαλούνται εντός και εκτός βουλής, το βαρύ πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ θα αποφασιστεί, θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί ακόμη και ένα χρειαστεί να υπάρξουν συγκρούσεις εντός της τρικομματικής κυβέρνησης.

Επί του παρόντος το Μαξίμου αποφεύγει να εμπλακεί στον «πόλεμο» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική. Ωστόσο, θεωρείται απόλυτα πιθανό ότι το θέμα θα προκαλέσει συζητήσεις και εντός της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας, αφού αρκετοί βουλευτές εκτιμούν ότι ακόμη και τώρα θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις για τα όσα έπραξε ή δεν έπραξε η κυβέρνηση Παπανδρέου, πριν η χώρα οδηγηθεί στο μνημόνιο και στην υπαγωγή στο ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...