Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

4ωρο λουκέτο στις εφορίες την Πέμπτη

Λουκέτο βάζουν οι εφορίες για τέσσερις ώρες την ερχόμενη Πέμπτη καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις περικοπές των αποδοχών τους, την απουσία κυβερνητικού σχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τις κυοφορούμενες απολύσεις μέσω “εφεδρείας”...
 

 Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του ωραρίου, δηλαδή από τις 11.30 έως τις 3.30. Στην ανακοίνωσή τους οι εφοριακοί σημειώνουν ότι θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

Η σχετική γνωστοποίηση των εφοριακών που εστάλη σε όλη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:
“Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και του καταστατικού της ΠΟΕ – ΔΟΥ, η ΠΟΕ – ΔΟΥ σε συνεδρίασή της στις 4-9-2012 αποφάσισε ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ για την ΠΕΜΠΤΗ 13-9-2012. Σας γνωρίζουμε περαιτέρω, ότι κατά τη διάρκεια της ως άνω στάσης εργασίας, θα υφίσταται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας που προβλέπεται από το άρθρο 21 του Ν. 1264/82 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

Οι εφοριακοί υπάλληλοι, έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις στις αποδοχές τους από την εφαρμογή των μνημονίων, μειώσεις οι οποίες σε συνδυασμό με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την προβληματική μηχανοργάνωση, τη πολυνομία και τη γραφειοκρατία που επικρατεί στο θεσμικό μας πλαίσιο κλπ αντιμετωπίζουν ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια (από την βάρβαρη φορολογική πολιτική και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις) έχουν μετατρέψει τις υπηρεσίες μας, σε εστίες κοινωνικής έντασης, συγκρούσεων, επιθέσεων κλπ.

Η κατάσταση αυτή, έχει επιδεινωθεί από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για μειώσεις μισθών (παρά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όπως ψηφίστηκαν από την Βουλή), εφεδρείες και γενικά επιδείνωση της εργασιακής μας κατάστασης .

Τα αιτήματά μας είναι:
1.Η απουσία ολοκληρωμένου και χρονικά προσδιορισμένου σχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής και τη μείωση της φοροαποφυγής . Οι πολιτικές ευθύνες για την υστέρηση των εσόδων και την περικοπή κοινωνικών δαπανών, ανήκουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία και όχι στους εφοριακούς.
2.Η αναδιοργάνωση – εκσυγχρονισμός – μηχανοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών μετά από ουσιαστικό διάλογο και η κατοχύρωση του Δημόσιου χαρακτήρα τους.
3.Η μη αποδοχή απολύσεων μέσω εργασιακής εφεδρείας, προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας κλπ.
4.Η υπεράσπιση των αποδοχών μας, από μειώσεις με οποιαδήποτε πρόσχημα, Νόμο κλπ.

Προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο καλόπιστου διαλόγου, σύμφωνα με τον Νόμο και πριν προχωρήσουμε, στην άσκηση του δικαιώματος της στάσης εργασίας, σας καλούμε σε Δημόσιο Διάλογο, με αντικείμενο τα προαναφερθέντα αιτήματα. Ως χρόνο διεξαγωγής του Δημόσιου Διαλόγου προτείνουμε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-9-2012 και ώρα 15:00, στα γραφεία του ΟΜΕΔ Πλ. Βικτωρίας 7 Αθήνα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...