Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης - VIDEO


Σε επίσχεση εργασίας από το πρωινό ωράριο της εφημερίας και την τακτική εργασία τους προχώρησαν σήμερα Δευτέρα 13/08 οι ειδικευόμενοι γιατροί του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Οι λόγοι που τους οδήγησαν...
σε αυτή την κατάσταση είναι κυρίως οι απλήρωτες εφημερίες εδώ και περίπου 5 ολόκληρους μήνες, καθώς και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, η στοχευμένη υποβάθμιση του δημόσιου νοσοκομείου και το μειωμένο προσωπικό.
Μάλιστα δε διστάζουν να καταγγείλουν και τη διοίκηση του νοσοκομείου για τη μη επαρκή στήριξή της, αλλά και για ψυχολογικό πόλεμο (των τελευταίων ημερών), «απειλώντας» τους ότι θα επιστρατεύσει αγροτικούς γιατρούς για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τη δική τους αποχή. 
Στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης

Η προαναγγελθείσα Επίσχεση Εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών του Γ.Ν. Κοζάνης, αποτελεί φυσικό επακόλουθο των πολιτικών διάλυσης του Συστήματος Υγείας και της αλαζονικής αδιαφορίας της ηγεσίας του ΥΥ&ΚΑ τόσο για τους χρήστες, όσο και για τους παρόχους των υπηρεσιών υγείας.

Οι προκλητικά προκλητές ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, η μείωση του δικαιώματος πρόσβασης σε σύγχρονες θεραπείες των χρονίως αλλά και των οξέως πασχόντων, η πιθανή καθιέρωση ανώτατου ετήσιου ορίου στο κόστος νοσηλείας ανά ασθενή ή ακόμα χειρότερα η φημολογούμενη συμμετοχή έως και 50% στο κόστος νοσηλείας, αναδεικνύουν τον κυβερνητικό στόχο για κατάργηση νοσοκομειακών μονάδων αφενός και την μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, όπου η πρόσβαση θα είναι δυνατή για τους «έχοντες».

Τα εξουθενωτικά ωράρια εργασίας των λειτουργών υγείας – γιατρών και νοσηλευτών – και η μισθολογική τους εξαθλίωση, υποβοηθούν την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων διάλυσης κάθε έννοιας κοινωνικών δομών και παράλληλα στην διόγκωση του μεταναστευτικού κύματος Ελλήνων επιστημόνων προς χώρες του εξωτερικού.

Ο Ι.Σ Κοζάνης, στηρίζει την Επίσχεση Εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών του Γ.Ν. Κοζάνης, θεωρώντας ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ατομικής και επιστημονικής – επαγγελματικής αξιοπρέπειας, απέναντι στις πολιτικές κοινωνικής εξαθλίωσης των αυτόκλητων «σωτήρων».

Παράλληλα, προτρέπει την κοινωνία να αντισταθεί στην υποτιθέμενη σωτηρία του κράτους και των λειτουργών του την ώρα που η ίδια λαιμητομείται, θυσιαζόμενη στο βωμό της κερδοσκοπικής τοκογλυφίας των «αγορών».
kozan.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...