Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Αύξηση «φωτιά» στο πετρέλαιο θέρμανσης φέρνει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

Αύξηση-φωτιά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και παράλληλα μικρή μείωση στο πετρέλαιο κίνησης φέρνει η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου με στόχο να περιοριστεί η λαθρεμπορία καυσίμων.

Έτσι εκτιμάται ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα σκαρφαλώσει στο 1,4 ευρώ ανά λίτρο από 1,05 που ήταν την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας αύξηση κατά 40%.

Ωστόσο, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι, εξετάζονται τρόποι χορήγησης επιδόματος θέρμανσης με βάση εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια.

Την ίδια ώρα η αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου προβληματίζει έντονα τον εγχώριο κλάδο. Ήδη η τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο και για τον λόγο αυτόν χθες οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) ζήτησαν από την κυβέρνηση τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης όσο θα συνεχίζεται η ανατίμηση του πετρελαίου. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΟΒΕ, από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα οι τιμές διυλιστηρίου στην αμόλυβδη έχουν αυξηθεί πάνω από 16 λεπτά το λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...