Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ο πλουσιότερος αθλητής του κόσμου βρίσκεται στην φυλακή

Το περιοδικό Forbes έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο, στην κορυφή της οποίας είναι ο φυλακισμένος σταρ του μποξ Φλόιντ Μεϊγουέδερ.

Ο 35χρονος μποξέρ, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκιση 87 ημερών από την 1η Ιουνίου για ενδοοικογενειακή βία, είχε έσοδα από τον Μάιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012 ύψους 85 εκ. δολαρίων, που τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή στον κόσμο, ξεπερνώντας τον επί μία δεκαετία πιο καλά αμειβόμενο αθλητή Τάιγκερ Γουντς. Ο Αμερικανός γκόλφερ βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση με κέρδη 59, 4 εκ. δολαρίων, ενώ δεύτερος στη λίστα είναι ο Φιλιπινέζος μποξέρ Μάνι Πακιάο με έσοδα 62 εκ. δολαρίων.

Τέταρτος στη λίστα είναι ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ ΛεΜπρόν Τζέιμς με 53 εκ. δολάρια, αφήνοντας πίσω του τον Ελβετό θρύλο του τένις Ρότζερ Φέντερερ. Από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη λίστα, πρώτος είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (8η θέση) με 46 εκ. δολάρια, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένατος με 42.5 εκ. δολάρια. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ κατάφερε να ξεπεράσει το αντίπαλο δέος μέσα στους αγωνιστικούς χώρους Λίονελ Μέσι, που είναι 11ος με 39 εκ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις δύο αθλήτριες κατάφεραν να μπουν στην λίστα και αυτές είναι δύο τενίστριες. Ο λόγος για την Μαρία Σαράποβα, που βρίσκεται στην 26η θέση με 27,9 εκ. δολάρια και την πρώτη Κινέζα που κατέκτησε ποτέ τίτλο Γκραν Σλαμ Λι Να, που είχε έσοδα 18, 4 εκ. δολάρια και καταλαμβάνει την 81η θέση της λίστας.

Συνολικά οι αθλητές που περιλαμβάνονται στους πιο ακριβοπληρωμένους είχαν συνολικά κέρδη ύψους 2,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...