Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ξένα ΜΜΕ: "Οι Έλληνες τιμωρούν τους ευρω-μεταρρυθμιστές"

Για τιμωρία των μεγάλων κομμάτων και κίνδυνο ακυβερνησίας κάνουν λόγο τα γερμανικά μέσα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στην πρώτη αντίδραση για τα αποτελέσματα, όπως αυτά παρουσιάζονται από τα exit polls.

«Οι Έλληνες τιμωρούν τους ευρω-μεταρρυθμιστές» είναι ο τίτλος άρθρου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Bild. To δημοσίευμα κάνει λόγο για μοιραίες εκλογές στην Ελλάδα, για ένα δημοψήφισμα για τη σκληρή πολιτική λιτότητας των κυβερνητικών κομμάτων, «αλλά το αποτέλεσμα δεν διευκολύνει την κατάσταση, αντιθέτως», προσθέτει.

Επίσης η Bild υπογραμμίζει ότι είναι απολύτως ασαφές εάν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

«Σε κίνδυνο η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα», σημειώνει στην ηλεκτρονική του έκδοση το Spiegel. Το γερμανικό περιοδικό τονίζει τις δραματικές απώλειες των κομμάτων που στηρίζουν το πρόγραμμα περικοπών και σημειώνει ότι είναι αβέβαιο ποια κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται μελλοντικά με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας.

Το Spiegel προσθέτει ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και νέες εκλογές ενώ εάν προκύψει νέα κυβέρνηση που δεν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δεν αποκλείεται η Ελλάδα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία.
Όπως μεταδίδει το MarketWatch, στρατηγικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πιθανή αποτυχία Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ να κερδίσουν τις απαιτούμενες έδρες για να σχηματίσουν συνασπισμό, θα διαταράξει τις αγορές και θα θέσει σε αμφισβήτηση την προθυμία της χώρας να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται σε αντάλλαγμα για την πρόσφατη διάσωσή της.

Εν τω μεταξύ το Reuters αναφέρει ότι, τα δύο παραδοσιακά κόμματα, Νέα Δημοκρατία και Πασόκ θα δυσκολευτούν να συνεργαστούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ενώ επικαλούμενο δηλώσεις αναλυτών, σημειώνει ότι τα κόμματα χρειάζονται περίπου 35-40% για μια λειτουργική κοινοβουλευτική πλειοψηφία.


  Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...