Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

«Η Γαλλία δεν επικυρώνει το δημοσιονομικό σύμφωνο»

Η Γαλλία δεν θα επικυρώσει το δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ, εάν δεν τροποποιηθεί προς μία αναπτυξιακή κατεύθυνση, διαβεβαιώνει... ο νεοδιορισθείς υπουργός Οικονομικών της χώρας, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Αυτό που έχουμε πει είναι ότι το σύμφωνο δεν θα επικυρωθεί στην παρούσα μορφή του», είπε ο Μοσκοβισί στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV. «Είμαστε σταθεροί σε αυτό».

«Το σύμφωνο πρέπει να εμπλουτιστεί με ένα κομμάτι σχετικό με την οικονομική ανάπτυξη, και όταν το λέω αυτό αναφέρομαι σε μία φιλόδοξη στρατηγική ανάπτυξης», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

«Η ελληνική κρίση που είναι παρούσα, η ευρωζώνη που πρέπει να ανακουφισθεί, η ευρωπαϊκή οικοδόμηση που πρέπει να λάβει νέα κατεύθυνση», συνέχισε. «Αυτή η διάσταση θα είναι στην καρδιά του έργου μου ως υπουργού», είπε.

«Με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε την ίδια επιθυμία να αναζωπυρώσουμε την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, γιατί όλα γίνονται πιο δύσκολα χωρίς ανάπτυξη», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο Ολάντ θα έχει κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ για τις συνόδους του G8 και του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...