Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Καταβολή των αποζημιώσεων στους συγγενείς των θυμάτων της Ρικομέξ, μετά από 13 χρόνια....

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Σγουρού, αποφάσισε, ομόφωνα, την καταβολή από...
πόρους της Περιφέρειας Αττικής, των αποζημιώσεων στους συγγενείς των θυμάτων της Ρικομέξ από το σεισμό του 1999, σύμφωνα με τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και με βάση τον συμβιβασμό που έχει επιτευχθεί.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να διερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης ενδίκων μέσων από την Περιφέρεια κατά παντός φυσικού ή νομικού προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Έπειτα από 16 ολόκληρους μήνες όπου το Υπ. Οικονομικών έριχνε, δια αλληλογραφίας, το μπαλάκι των δικών του ευθυνών και οικονομικών υποχρεώσεων σε έναν υγιή και βιώσιμο Οργανισμό όπως η Περιφέρεια Αττικής, αποφασίζουμε σήμερα όλες οι παρατάξεις με υπευθυνότητα και σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων να καταβάλουμε ποσό περίπου 13 εκατομμυρίων Ευρώ. Τα χρήματα αυτά είχαν προγραμματιστεί για έργα υποδομής στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Παράλληλα, οι συνεχείς μειώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) της Περιφέρειας Αττικής επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας.

Το επιπρόσθετο βάρος της ευθύνης για τα έργα που δεν θα πραγματοποιηθούν και προορίζονταν για την ανάπτυξη και τους πολίτες της Αττικής χρεώνεται για άλλη μια φορά στη Κεντρική Διοίκηση και στο Υπ. Οικονομικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...