Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Φρανκφούρτη: Χιλιάδες στους δρόμους κατά της λιτότητας

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά στη Φρανκφούρτη διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Η διαδήλωση πάντως πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας.

«Διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική της φτωχοποίησης που εφαρμόζει η τρόικα (σ.σ. ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της αντικαπιταλιστικής κίνησης Blockupy, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε σε 25.000. Η αστυνομία από την πλευρά της μιλά για 20.000 διαδηλωτές.

Η διαδήλωση του Σαββάτου έκλεισε τον κύκλο των τετραήμερων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στη Φρανκφούρτη, έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προκάλεσαν νομική διένεξη ανάμεσα στους ακτιβιστές και τις γερμανικές αρχές για το εάν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτραπεί να γίνουν οι κινητοποιήσεις. Δικαστήριο είχε δώσει άδεια για να γίνει μια εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη καθώς και η διαδήλωση του Σαββάτου, αλλά απαγόρευσε να γίνουν κινητοποιήσεις άλλες ημέρες. Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες καθώς αψήφησαν την απαγόρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...