Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδoυ. Πολέμησε το AIDS 25 χρόνια

Πέθανε την Κυριακή του Πάσχα η δημοσιογράφος της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" Μαίρη Παπαγιαννίδου.

Την είδηση έκανε γνωστή η συνάδελφός της Λώρη Κέζα, αποχαιρετώντας την, γράφοντας  στο twitter: "πέθανε σήμερα το πρωί η Μαίρη Παπαγιαννίδου, συνάδελφος στο αντικριστό γραφείο στο Βήμα. Adieu".

H Mαίρη έπασχε από AIDS. Πίστευε όμως και προσπαθούσε να αποδείξει με έρευνες που έκανε ότι ιός HIV, που προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά.

Στο site της hivwave.gr η Μαίρη Παπαγιαννίδου γράφει:


Γειά σας,
 
Είμαι η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, πρώην ασθενής του AIDS, μια από τους πολλούς πλέον που έψαξαν, διάβασαν, αποχαιρέτησαν το σύνδρομο και τη θεωρία του και έγιναν ξανά ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ άνθρωποι. Ο ιός HIV, που υποτίθεται ότι προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά. 'H, σε μια πιο κομψή εκφορά του λόγου, ο ιός ΗΙV - αν υπάρχει (ακόμα αναζητείται) - δεν μπορεί να προκαλεί το AIDS.

Η συγκλονιστική ιστορία της Μαίρης και η άποψή της για το AIDS

Η Μαίρη μολύνθηκε με τον ιό του AIDS, το 1985. Η ασθένεια διαγνώστηκε δέκα χρόνια μετά. Αποκάλυψε την κατάστασή της και έδωσε αγώνα για να αποδείξει όσα πίστευε με ζήλο και θέρμη. 
 

Η ίδια αυτοσυστήθηκε στο site της με αυτά τα λόγια....

Δημοσιογράφος από το 1989 στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, συντάκτρια του πολιτιστικού ρεπορτάζ με ειδίκευση στην κριτική βιβλίου.


Είχα έκδηλη συμπαράσταση από το εργασιακό περιβάλλον μου – δημοσιογράφους, συγγραφείς και εκδότες - από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε η "οροθετικότητά" μου το 1995. 

Σε καθημερινή βάση, η υποστήριξη ξεκίνησε από τον Σταύρο Ψυχάρη, διευθυντή και εκδότη της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής,  και διαπέρασε όλο το εκδοτικό συγκρότημα. Ο Νίκος Μπακουνάκης, αρχισυντάκτης του ενθέτου των Βιβλίων στην εφημερίδα, καλλιέργησε καθοριστικά υγιές κλίμα.

Θεωρούμαι "οροθετική" εδώ και 25 χρόνια περίπου. Παρέμεινα χωρίς κανένα σύμπτωμα της "μόλυνσης" επί σειρά ετών, και άρχισα να έχω σοβαρές περιφερειακές λοιμώξεις, δηλαδή έγινα ασθενής του AIDS,  στην περίοδο που έπαιρνα τα φάρμακα του AIDS, από το 1995 ως το 2007. Χάρη στην εσπευσμένη κάθε φορά αντιμετώπιση από τους γιατρούς μου και με αλλαγή της αντιρετροϊκής θεραπείας, κάθε περιπέτεια είχε ανεξήγητη ανάκαμψη. Εγινε αυτό κάπου 12 φορές.

Ωσπου άρχισα να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά σε μένα και σε άλλους. Και ξεκίνησα την έρευνα που δημοσιεύω έκτοτε σε αυτή την ιστοσελίδα. Η λύση έρχεται αυτομάτως όταν αρχίζεις να μπαίνεις στο νόημα.
 


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...