Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τα ενεχυροδανειστήρια της φοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας

Σωρεία παραβάσεων διαπίστωσε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από εντατικούς ελέγχους που πραγματοποίησε σε δεκάδες ενεχυροδανειστήρια του λεκανοπεδίου.


Πιο αναλυτικά, το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν 730 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 71 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκαν 10 παραβάσεις στις περιοχές των Δήμων Αθηναίων, Γαλατσίου, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Αιγάλεω και Παλλήνης, οι οποίες αφορούσαν τη μη υποβολή αναγγελίας άσκησης επαγγέλματος, τη μη τήρηση του προβλεπόμενου βιβλίου, τη μη υποβολή του σχετικού Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), την απασχόληση ανασφάλιστου υπαλλήλου και τη μη διατήρηση αγορασθέντων αντικειμένων για το απαραίτητο χρονικό διάστημα στο κατάστημα.

Οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας και των κατά τόπους περιφερειακών Υπηρεσιών Ασφάλειας, πραγματοποιούνται με τη συνδρομή ελεγκτών του Σ.Δ.Ο.Ε., καθώς διερευνώνται οι περιπτώσεις παράνομων συναλλαγών και η φοροδιαφυγή.

Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Οικονομικής Αστυνομίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, σημείο υποδοχής καταγγελιών.

Οι πολίτες που επιθυμούν να καταγγείλουν την παράνομη λειτουργία ή τον αντικανονικό τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των υποθέσεων τους, μπορούν να επικοινωνούν με τους παρακάτω τρόπους:

* Στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012,

* Στην ηλεκτρονική διεύθυνση καταγγελιών 11012@hellenicpolice.gr



news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...