Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Νίκη στις εκλογές για μια συμμαχία υπευθυνότητας

Η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι πιο εφικτός στόχος από ό,τι ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία, τόνισε ο πρόεδρος του κινήματος, Ευ. Βενιζέλος, στην ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο της Λαμίας.

Ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε ότι αν εγγραφεί στο εκλογικό αποτέλεσμα αυτό που καταγράφεται έως τώρα, τότε η χώρα οδηγείται σε απόλυτο αδιέξοδο. «Ο κατακερματισμός, η επιστροφή σε πολιτικό τοπίο που θυμίζει δεκαετία του ‘50 και του ‘60 κινδυνεύει να παρασύρει σε πιο βαθιά κρίση την κοινωνία και να οδηγηθούμε σε αθεράπευτες καταστάσεις», επισήμανε, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι «κινδυνολογία ή εκβιασμός όπως βιάζονται να πουν μερικοί», αλλά «η ειλικρινής περιγραφή της κατάστασης».

«Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να είναι ο νικητής των εκλογών για μια ευρεία συμμαχία της υπευθυνότητας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι η χώρα μπορεί να βγει από το μνημόνιο «το αργότερο σε τρία χρόνια», μέσω συνεχούς διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, ενώ «καθ' οδόν» προς αυτή την έξοδο, μπορούν να υπάρχουν ελαφρύνσεις.

Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά για το δίλημμα που προβάλλει αυτοδυναμία ή «ξανά εκλογές», επισημαίνοτνας ότι αυτό θα σημάνει τη διάλυση της οικονομίας. Ασκησε παράλληλα κριτική στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Φ. Κουβέλη, που σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, έκανε την ίδια πρόταση με τον πρόεδρο της ΝΔ για επανάληψη εκλογών, σε σημερινή του συνέντευξη.

Υποστήριξε τέλος ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, σε αντίθεση τόσο με τη ΝΔ όσο και με τα υπόλοιπα κόμματα. Αναφερόμενος ειδικότερα στα κόμματα της αριστεράς παρατήρησε ότι «δεν μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους λόγω αγεφύρωτων διαφορών», κάτι που, όπως επεσήμανε, φάνηκε και από την απόρριψη της πρότασης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις μονοεδρικές έδρες εκ μέρους των υπόλοιπων κομμάτων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...