Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

«Εθαψαν» κρατούμενες με AIDS στο υπόγειο για να βάλουν τη λογίστρια του Ακη

Η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού άδειασε θάλαμο 30 τ.μ. προκειμένου να μείνει σε αυτόν η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου η οποία προφυλακίστηκε για την υπόθεση του ξεπλύματος -μέσω off shore- βρώμικου χρήματος το οποίο προέρχεται από μίζες οπλικών συστημάτων.
Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη, όταν και αποφασίστηκε η προσωρινή της κράτηση, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να αδειάσουν ένα από τα πλέον προνομιακά κελιά της τρίτης πτέρυγας. Ετσι, άδειασαν το θάλαμο 27 από τις κρατούμενες που πάσχουν από aids και τις μετέφεραν σε άλλα κελιά στα υπόγεια των φυλακών.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Εθνος» ο συγκεκριμένος θάλαμος είναι μεγαλύτερος σε σχέση με άλλους, και θεωρείται ησυχαστήριο καθώς βρίσκεται στην... αριστοκρατική περιοχή των φυλακών, όπου οι συνθήκες είναι πιο ανθρώπινες, γιατί δεν έχει φασαρία».
Κάτι άλλο που εξόργισε τις κρατούμενες ήταν και οι συνθήκες μεταφοράς της λογίστριας του πρώην υπουργού στις φυλακές. Σύμφωνα με όσα είπαν, «της κουβαλούσαν οι αστυνομικοί τον σάκο. Εμείς γιατί τον μεταφέρουμε μόνες μας;».

Οι απολογίες συζύγου και κόρης

Στο μεταξυ, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου ετοιμάζονται για την απολογία τους, την ερχόμενη Παρασκευή, στον ειδικό ανακριτή Γ. Μαλή που θα κρίνει και το θέμα της ενδεχόμενης προφυλάκισής τους.
H Bίκυ Σταμάτη κατηγορείται για τον τρόπο που απέκτησε το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ωστόσο οι δικαστικές αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο και τραπεζικούς λογαριασμούς της σε ελληνικές τράπεζες αλλά και στην ελβετική UBS, καθώς αναμένουν στοιχεία από την κίνησή τους.
Η θέση της Αρετής Τσοχατζοπούλου φαίνεται πιο δύσκολη, καθώς εμφανίζεται να διαθέτει, εκτός από το ακίνητο της οδού Δεινοκράτους, και άλλα τέσσερα ακίνητα καθώς και δύο οικόπεδα, τα περισσότερα αγορασμένα την επίμαχη περίοδο που συνδέεται με τη ροή του πολιτικού χρήματος, για τα οποία οι δικαστικές αρχές αναζητούν στοιχεία για τον τρόπο που αποκτήθηκαν και παραστατικά για την αγορά τους, καθώς -σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα- «...έχουν αποκτηθεί με διαδικασίες αγοραπωλησιών που κρίνονται ως εικονικές, με τίμημα που ουδέποτε καταβάλλεται ενώπιον συμβολαιογράφου, ούτε συνοδεύεται από παραστατικά τραπεζών για την προέλευσή του».

Οι άλλοι κατηγορούμενοι

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθούν επίσης ο Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της Βίκυς Σταμάτη και η θεία της Αικατερίνη Σταμάτη, καθώς επίσης και η δικηγόρος Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, ο ελληνοαμερικανός οδοντίατρος Νικόλαος Γεωργουλάκης, ο Παντελής Ζαχαριάδης, ο οποίος μαζί με τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι στην Ελλάδα της offshore ΤΟRCASO και οι Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Ευτύχιος Ατσοπάρδης, οι οποίοι φέρονται ως παρένθετα πρόσωπα στη διαδρομή του πολιτικού χρήματος.
Εξίσου σημαντικό για την πορεία της ανάκρισης, εκτός από τις απολογίες, είναι και τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των κατασχεθέντων εγγράφων από το γραφείο του πρώην υπουργού, όπως και τα στοιχεία, τα οποία θα προκύψουν από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων, ενώ αναζητούνται -μέσω δικαστικής συνδρομής- στοιχεία για δύο ακόμη off shore εταιρείες με έδρα τη Λιβερία, με τις οποίες φέρεται να σχετίζεται ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...