Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Βενιζέλος - Λοβέρδος : Συμπορευόμαστε και εγγυώμαστε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ

Η δήλωση Λοβέρδου ήταν σαφής:
"Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί τον αγώνα. Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω. Συμπορευόμαστε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εγγυώμαστε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου.Tη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα"...

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι στην παρούσα συγκυρία οι κομματικές επιδιώξεις φαίνονται μικρές.
Ο κ. Λοβέρδος είπε επίσης ότι: "Εχουμε μιλήσει με πολλούς συναδέλφους μας και είναι ο βασικός μας στόχος αυτή η ενωτική πρωτοβουλία να αγκαλιάσει όλη την παράταξη."
Όταν ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε εαν ήταν ενήμερος και ο κ. Παπανδρέου απάντησε: "Δεν είχαμε ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου αλλά νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει με πολύ θετικό τρόπο την κίνηση αυτή."

Ο υπουργός Υγείας σε μια αιφνιδιαστική κίνηση συνάντησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και επι της ουσίας άνοιξαν μαζί τις διαδικασίες για εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη!
Το γεγονός είχαμε επισημάνει από το πρωί όταν γράφαμε ότι μετά και τις δηλώσεις Παπαδήμου ότι PSI και δανειακή σύμβαση θα πρέπει να έχουν κλείσει έως το τέλος της εβδομάδας τότε έρχεται στο προσκήνιο το σενάριο για εκλογές στις 8 Απριλίου. Και τότε, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει υποψήφιο πρωθυπουργό. Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα εκλογή με κάλπη δεν μπορεί να γίνει, οπότε μπορεί την Πέμπτη να δουμε εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά υπο την προϋπόθεση ότι ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει άμεσα. (διαβαστε την είδηση)
Το πρωί ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος παραμένει στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου.
Ταυτόχρονα, στο γραφείο της Λούκας Κατσέλη γίνεται συνάντηση βουλευτών που θεωρούνται προσκείμενοι στον Γ. Παπανδρέου και ψάχνουν τρόπο αντίδρασης ενόψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη.
Συνάντηση βουλευτών γίνεται και στο γραφείο του Κώστα Σκανδαλίδη. Εκεί αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο θα εκφραστεί επίσης την Πέμπτη η αντίδραση στην απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μην αποχωρήσει άμεσα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...