Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ομπάμα: Μαζί Σαμαράς-Βενιζέλος στις ΗΠΑ;

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον λευκό Οίκο στις 8 Αυγούστου δεν θα μοιάζει –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- με καμία άλλη.

Ο κ. Σαμαράς, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, δεν θα είναι μόνος του στο οβάλ γραφείο, όταν θα γίνει δεκτός από τον Μπάρακ Ομπάμα. Κατά πάσα πιθανότητα θα τον συνοδεύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ήδη αναζητείται μέθοδος για να παρακαμφθεί το αυστηρό πρωτόκολλο που προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες αυτών των συναντήσεων.

Η επιθυμία να είναι παρών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (η οποία έχει εκφραστεί και από τις δύο πλευρές), θεωρείται μήνυμα στήριξης από τον Αμερικανό πρόεδρο προς την Ελλάδα και επιβράβευση της επιμονής των δύο Ελλήνων πολιτικών στην κυβερνητική τους συμμαχία. Εξάλλου, Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν διαμορφώσει ένα μοντέλο διακυβέρνησης που εκπροσωπεί τις δύο μεγαλύτερες πολιτικές οικογένειες της Ευρώπης (Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλιστικό Κόμμα).

Όσον αφορά το πρωτόκολλο, πάντως, η διπλή ιδιότητα του κ. Βενιζέλου (αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ) εκτιμάται πως βοηθά πολύ καθώς όταν θα μπαίνει στον Λευκό Οίκο ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνεται ταυτόχρονα δεκτός ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον αντιπρόεδρο τον ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ή από τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...