Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Σωκράτης Κόκκαλης


Ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν μετά την απολογία τους τόσο ο Σωκράτης Κόκκαλης και όσο και συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση των καταγγελιών για μη επωφελείς συμβάσεις του ΟΠΑΠ με την Intralot την περίοδο 2006 - 2007.

Η κατηγορία εναντίον του Σωκράτη Κόκκαλη αφορούσε συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ την περίοδο 2006-2007 συνολικού ύψους 350 εκ. ευρώ για την παροχή τεχνολογικής υποστήριξης από την εταιρία Ιntralot προς τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ΟΠΑΠ δεν απευθύνθηκε για το συγκεκριμένο έργο στην θυγατρική του εταιρία Glory παρά τη συμβατική υποχρέωση που είχε. Επιπλέον, βάσει της μηνυτήριας αναφοράς της θυγατρικής του ΟΠΑΠ η Glory μπορούσε να εκτελέσει το έργο με το 1/3 του τιμήματος.

Ο κ. Κόκκαλης σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι οι συμβάσεις ήταν επωφελείς για τον Οργανισμό, καθώς και ότι η Glory δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό.

Για την ίδια κατηγορία, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, απολογήθηκαν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot Κώστας Αντωνόπουλος και ο γενικός διευθυντής της εταιρίας στοιχημάτων συμφερόντων Κόκκαλη, Ανδρέας Παπούλιας, όπως και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Βασίλης Νειάδας ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα της απιστίας . Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Κωστάκος έχει λάβει προθεσμία για την απολογία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...