Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Φυλάκιση 5 ετών με αναστολή στον Γαβαλά

Λίγο έλειψε να επιστρέψει στη φυλακή ο Λάκης Γαβαλάς μόλις μερικές εβδομάδες μετά την αποφυλάκισή του. Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη για 4η φορά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αλλά του δόθηκε αναστολή, με αποτέλεσμα να γλυτώσει αυτή τη φορά τη φυλακή.

Στο Λάκη Γαβαλά ο οποίος απουσίαζε από το δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του Γιάννη Παγορόπουλο, επιβλήθηκε η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή ενώ το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. Επιπλέον ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή του, πρόταση ωστόσο που δεν έγινε τελικά δεκτή από το δικαστήριο.

Ο Λάκης Γαβαλάς κατηγορείται για ληξιπρόθεσμες και βεβαιωμένες οφειλές του έτους 2012 ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο συνήγορός του προσκόμισε στο δικαστήριο το έγγραφο με το οποίο ο πελάτης του παραχωρεί στο Δημόσιο το ακίνητό του στην Κάντζα προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη του. Η δίκη πάντως διεξήχθη σήμερα χωρίς μάρτυρες κατηγορίας ή υπεράσπισης, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και η αδελφή του Νότα.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο συνήγορός του Ιωάννης Παγορόπουλος δήλωσε: «Δεν κρίνω ποτέ αποφάσεις δικαστηρίων. Τις σέβομαι όλες. Το μόνο που μπορώ να πω γι΄ αυτήν είναι πως είναι επιεικώς ακατανόητη. Αντί η Ελληνική Δικαιοσύνη να κυνηγά εξοντωτικά τον Λάκη Γαβαλά καλά θα κάνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τον βοηθήσει με τον τρόπο που εκείνη ξέρει καλύτερα να εκπληρώσει το συντομότερο δυνατόν τις υποχρεώσεις του προς το Ελληνικό Δημόσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...