Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη θα καίει όλη τη νύχτα - Κινδυνεύουν κατοικίες

Πολλά είναι τα ερωτήματα για το πώς προκλήθηκε μεγάλη φωτιά στην Πέτρα Βαρυμπόμπης, που είναι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη και στο σημείο βρίσκονται 16 οχήματα με 45 πυροσβέστες, ενώ επιχειρούν και τρεις ομάδες πεζοπόρο.

Σε δύσβατο σημείο εξελίσσεται η πυρκαγιά στη θέση Πέτρα της Βαρυμπόμπης, κάτι που δυσχεραίνει αρκετά το έργο των πυροσβεστών. Παράλληλα, στην περιοχή πνέουν αρκετά ισχυροί άνεμοι οι οποίοι μάλιστα αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση.

Η πυρκαγιά καίει πευκοδάσος και για την ώρα δεν απειλεί κατοικίες, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες σε ακτίνα τουλάχιστον 300 μ. για να μην ξεφύγει το μέτωπο και να μην φτάσει η πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή. Προτεραιότητα αποτελεί και το πευκοδάσος που είχε διασωθεί από προηγούμενες πυρκαγιές.


Η Πέτρα βρίσκεται στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, στους ανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας και είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα. Ονομάζεται Πέτρα λόγω των βράχων που υπάρχουν.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 16 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα, ενώ είναι πιθανό να ενισχυθούν οι δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...