Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Αυξήσεις στο τέλος για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Για τους οικιακούς καταναλωτές οι αυξήσεις φτάνουν στα 20,80 ευρώ για κάθε παραγόμενη μεγαβατώρα. Αντίστοιχες αυξήσεις ακολουθούν και για τις υπόλοιπες κατηγορίες των καταναλωτών.

Σε κάθε περίπτωση η ΡΑΕ, δηλώνει σε ανακοίνωσή της ότι κατανοεί την επιβάρυνση των καταναλωτών από τις αναπροσαρμογές του τέλους, αλλά δηλώνει ότι είναι επιβεβλημένο να γίνουν ως αποτέλεσμα των προβλημάτων στην ένταξη διαφορών τεχνολογιών ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας.

Η ΡΑΕ την ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είχε επισημάνει τις επερχόμενες συνέπειες της απρογραμμάτιστης αυτής διείσδυσης, θεωρεί μάλιστα νομοτελειακά βέβαιο ότι, εάν δεν ληφθούν επειγόντως πρόσθετα δραστικά μέτρα, θα απαιτηθούν και νέες αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή, στο πλαίσιο αυτό αποτελεί αναγκαιότητα, υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες, να ανακοπεί και να αναστραφεί η μετακύλιση του βάρους του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού, στο φορολογούμενο πολίτη και καταναλωτή. Η εξεύρεση αξιόπιστων και αποδοτικών εναλλακτικών λύσεων αποτελεί άμεση υποχρέωση και προτεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών (Πολιτεία, παραγωγοί, κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...